Élet-Stílus

Visszaesett a tabellán az Arsenal

Öt ponttal meglépett a riválisoktól a Manchester United együttese, miután a Premier League délutáni rangadóján 3-0-ra verte a Liverpoolt. Gerrardék a saját buta hibáikkal megkönnyítették a listavezető dolgát. Az Arsenal kikapott a Stamford Bridge-en, és visszaesett a harmadik helyre.

A Liverpool együttese remek formában várta a vasárnapi rangadót, az Old Traffordon azonban esélye sem volt a Rafael Benitez által irányított csapatnak. A Manchester United már az első félidőben vezetést szerzett, majd Javier Mascherano kiállítását követően 50 percet emberelőnybe játszott végig. Wayne Rooney-ék lefocizták az ellenfelüket, de csak a hajrában sikerült a tömérdek helyzetük ellenére bebiztosítani a három pontot.

Parádék és bakik Reinától

A mérkőzést jobban kezdték a Vörös Ördögök és a ritka gyenge napot kifogó Pool-védők borzalmas helyezkedését kihasználva Rooney már a negyedik percben belőhette volna az első hazai gólt. Pepe Reina ekkor még szenzációsan védett, támadásban a társai azonban semmit nem mutattak. Fabio Aureliónak volt egy éles szögből leadott lövése, majd Gerrard is próbálkozott távolról, de semmi több…

Minden hiába, Mascherano csak magát okolhatja (AFP)

Minden hiába, Mascherano csak magát okolhatja (AFP)

Félóra elteltével aztán elkövette a vendégek kapusa az első komoly hibáját: Rooney beadására későn mozdult ki, és Wes Brown közelről a kapuba bólintott. A védő közel tízéves pályafutása során mindössze a harmadik találatát jegyezte.

A mérkőzés még a szünet előtt eldőlt, miután a vendégeknél Javier Mascheranón második sárgáját is megkapta. A védekező középpályást egy durva becsúszásért már figyelmeztették, ám mégis addig reklamált a szünet előtt, míg idő előtt zuhanyozni küldték.

Iskolafoci a MU-tól

Az első félidőben sokkal jobb volt a címvédő, a fordulás után pedig remekül használta ki emberfórját a hazai együttes. Az első gólnál hibázó Reinán múlt, hogy nem dőlt el sokkal hamarabb az összecsapás.

A spanyol a 79. percig parádésan védett, ekkor azonban szinte lekopírozta az első gólt: beragadt a kapuban, és Ronaldo fejjel megduplázta az előnyt. A második gól után összeomlott a Pool, és pillanatokkal később Nani állította be a végeredményt. Az első két találattal ellentétben ezúttal esélye sem volt Reinának.

Drogba duplázott

A Chelsea együttese egygólos hátrányból fordítva verte meg a hosszú ideig a tabella élén tanyázó Arsenalt, és ezzel átvette a második helyet. Sagna góljára az elefántcsontparti támadó kétszer is válaszolt. Sorozatban ötödik bajnokiján maradt nyeretlen Arsene Wenger és a fiatal csapata.

Premier League, 31. forduló:
Manchester United-FC Liverpool 3-0
Gól: Brown (34.), C. Ronaldo (79.), Nani (81.)
Kiállítva: Mascherano (44., FC Liverpool)

Chelsea-Arsenal 2-1
Gól: Drogba (72., 81.) illetve Sagna (58.)

Szombati meccsek:
Everton-West Ham United 1-1
Newcastle United-Fulham 2-0
Aston Villa-Sunderland 0-1
Blackburn Rovers-Wigan Athletic 3-1
Bolton Wanderers-Manchester City 0-0
Middlesbrough-Derby County 1-0
Reading-Birmingham City 2-1
Tottenham Hotspur-Portsmouth 2-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik