Élet-Stílus

Sarapova sem verhetetlen

Tizennyolc győztes meccs után elszenvedte idénybeli első vereségét az orosz Marija Sarapova: az Indian Wells-ben zajló tenisztorna elődöntőjében Szvetlana Kuznyecovától kapott ki. Roger Federer játék nélkül jutott tovább a férfiak között.

Véget ért Marija Sarapova nagy sorozata, az Australian Openen és Dohában is diadalmaskodó orosz teniszező a 2,1 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i torna elődöntőjében elszenvedte szezonbeli első vereségét: három szettben kapott ki Szvetlana Kuznyecovától – momentán 4-4-re áll a két orosz hölgy egymás elleni mérlege. Kuznyecova a döntő szettben esélyt sem adott ellenfelének, rögtön elvette annak adogatását, és már 5:1-re is vezetett. Végül 6:3, 5:7, 6:2-vel került a női egyes fináléjába.

„Én is ember vagyok, előfordul, hogy hibázok, mint mindenki más” – nyilatkozta mosolyogva a világranglistán ötödik Sarapova, aki egyébként azzal magyarázta a pénteki botlását, hogy ezúttal fásultabban és sokkal lassabban teniszezett annál, ahogy tud.

Veszített (Getty)

Veszített (Getty)

A másodikként rangsorolt Kuznyecova az első helyen kiemelt szerb Ana Ivanoviccsal vívja a finálét, aki az elődöntőben honfitársát, Jelena Jankovicsot verte két szettben, és ezzel egyúttal 5-1-re módosította a kettőjük külön párharcát.

Ami a 2,3 millió dollár összdíjazású férfi tornát illeti: az Indian Wellsben eddig háromszor (2004, 2005, 2006) diadalmaskodó Roger Federer játék nélkül került a negyeddöntőbe, miután ellenfele, Tommy Haas betegsége miatt nem állt ki ellene.

A svájci klasszis az elődöntőben a világranglista 98. helyén álló, meglepetésre David Nalbadiant búcsúztató Mardy Fish-sel találkozik majd, aki ellen 5-0-s mérleggel rendelkezik. A másik ágon a címvédő Rafael Nadal Novak Djokoviccsal csap össze,

Indian Wells
Férfi egyes, negyeddönő:
Federer (svájci, 1.)Haas (német) – játék nélkül
Fish (amerikai)-Nalbandian (argentin, 7.) 6:3, 6:7, 7:6

Az elődöntőben:
Nadal (spanyol, 2.)-Djokovics (szerb, 3.)
Federer (svájci, 1.)-Fish (amerikai)

Női egyes, elődöntő:
Ivanovics (szerb, 1.)-Jankovics (szerb, 3.) 7:6, 6:3
Kuznyecova (orosz, 2.)-Sarapova (orosz, 4.) 6:3, 5:7, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik