Élet-Stílus

Húsvéti ajándék az AS Romának

Az Inter először kapott ki hazai pályán a bajnokságban, a Juventus 2-1-re győzött Milánóban a Serie A 30. fordulójában, s ezzel nagy szolgálatot tett az AS Romának, amely nyert, így négy pontra megközelítette a listavezetőt.

A húsvéti ünnep miatt ezúttal nem vasárnap, hanem szombaton került sor az újabb fordulóra az olasz bajnokságban. A hét közben hazai pályán a Sampdoriától vereséget szenvedő AC Milan a bennmaradásért harcoló Torino vendége volt.

Pato döntött Torinóban

Az első félidő könnyen feledhető játékot hozott, a két csapatnak csak felvillanásai voltak. A milánóiak Pirlo és Seedorf révén távoli szabadrúgásokkal veszélyeztettek, Fontana kapus azonban állta a sarat, mint ahogy később Nesta közeli fejesénél is résen volt, Pato pedig az oldalhálóba lőtte a labdát.

Hazai oldalon Stellone is megtette ezt, majd egy blokkoló vendégjátékosról rezdült meg kívülről a háló. A második félidő elején a Torino játszott veszélyesebben, aztán megrázta magát az AC Milan. Gattuso lövése után egy öngóllal kis híján meg is szerezte a vezetést, majd Seedorf lőtte a labdát a felsőlécre.

A 66. percben csak megszerezte a vezetést – mint később kiderült, a győztes gólt – a vendégcsapat, Seedorf beadása után Gilardinóhoz került a labda, a csatár kicselezte Fontanát, középre adott, majd Pato egy lépésről a hálóba továbbított.

A Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik helyre hajtó AC Milan jelenleg az ötödik tabellán, négy pont a hátránya a Fiorentinával szemben, amely Pazzini hajrában szerzett góljával 1-0-ra verte a 38. perctől tíz emberrel futballozott a Lazio együttesét.

Christian Panucci volt a rómaiak hőse (AP)

Christian Panucci volt a rómaiak hőse (AP)

Nehezen nyert az AS Roma

A másik fővárosi alakulat, az AS Roma szintén emberhátrányban volt kénytelen játszani (az 57. percben Perrottának villant a piros lap), de így bezsebelte a pontokat a vendég Empolival szemben. Tonetto révén a „farkasok” szereztek vezetést, ám Giovinco a második félidő elején egyenlített. A 2-1-es végeredményt Panucci állította be, a védő Pizarro szabadrúgása után fejelt a hálóba. A veterán labdarúgó a harmadik bajnoki gólját szerezte a szezonban. Győzelmével a Roma négy pontra megközelítette az éllovast, és a különbség nem változott, az Inter ugyanis kikapott a Juvétól.

A Juventus izgalmassá tette a bajnokságot

Az éllovas milánóiak második vereségüket szenvedték el a bajnokságban, s először kaptak ki hazai pályán. A forduló rangadójának első 45 perce jó iramú futballt hozott, akadtak helyzetek is, de a szünetig nem született gól. A második félidő elején a két együttes őszi meccsén is eredményes Camoranesi szerzett vezetést a vendég torinóiaknak: Milinaro felívelését követően 7 méterről vágta a labdát a bal alsó sarokba.

David Trezeguet: bent van a második (AP)

David Trezeguet: bent van a második (AP)

A 63. percben egy nagy védelmi hibát kihasználva meg is duplázta az előnyét a Juventus. A korábban egy nagy helyzetet elpuskázó Burdisso nemes egyszerűséggel Trezeguet-hez fejelte a labdát, a francia támadó pedig kapásból a kapu jobb alsó sarkába lőtt. Később a csapatkapitány Del Piero – aki szombat este 552. alkalommal szerepelt a Juventusban, beállítva ezzel Gaetano Scirea vonatkozó rekordját – is betalálhatott volna, de közeli lövését Julio Cesar nagy bravúrral hárította. A másik oldalon Maniche viszont nem hibázott, a jobb oldalon meglóduló Maicon passza után közeli lövéssel szépített, sőt, később akár egyenlíthetett is volna, de az eredmény már nem változott.

A játéknap meglepetése, hogy a Milant a San Siróban megtréfáló Sampdoria otthonában nem bírt a sereghajtó Cagliarival, ráadásul a megszerzett egy pontnak is örülhet, s azt a 91. percben betaláló Franceschininek köszönheti.

Ancelotti cáfol

Carlo Ancelotti, az AC Milan edzője cáfolja, hogy ő venné át az olasz válogatott irányítását a júniusi Európa-bajnokság után. „Lehetetlen, 2010-ben jár le a szerződésem az AC Milannal, és csak ez után vehetném át a válogatottat” – mondta Ancelotti. A jelenlegi kapitány szeretett volna az Eb előtt megállapodni a folytatásról, ám a helyi szövetség éppen az Európa-bajnoki szereplésétől tette függővé a szerződés meghosszabbítását. Itáliai lapinformációk szerint a világbajnok együttesnek legalább a négy közé kell jutnia ahhoz, hogy a szakvezető a helyén maradhasson. (MTI)

Serie A, 30. forduló:
Inter-Juventus 1-2 (0-0)
Gól: Maniche (83.), ill. Camoranesi (49.), Trezeguet (63.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Burdisso, Materazzi, Maxwell – Zanetti, Sztankovics, Chivu (Balotelli, 82.) – Jímenez (Suazo, 52.) – Ibrahimovic, Cruz (Maniche, 64.)
Juventus: Buffon – Grygera, Legrottaglie, Chiellini, Molinaro – Salihamidzic, Camoranesi, Sissoko, Nedved (Nocerino, 86.) – Trezeguet (Iaquinta, 82.), Del Piero

AS Roma-Empoli 2-1 (1-0)
Gól: Tonetto (36.), Panucci (63.), illetve Giovinco (50.)
Kiállítva: Perrotta (57., Roma)

Atalanta-Catania 0-0

Fiorentina-SS Lazio 1-0 (0-0)
Gól: Brienza (92.), illetve Sosa (76.)
Kiállítva: Mutarelli (38., Lazio)

Sampdoria-Cagliari 1-1 (0-1)
Gól: Franceschini (91.), illetve Foggia (42.)

Siena-Parma 2-0 (0-0)
Gól: Maccarone (88. – 11-esből, 94.)

Torino-AC Milan 0-1 (0-0)
Gól: Pato (66.)

Udinese-Livorno 2-0 (1-0)
Gól: Quagliarella (20.), Di Natale (47.)

Internazionale-Juventus, 20:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik