Élet-Stílus

Benítezt feldühítette a MU szakvezetője

Sir Alex Ferguson, a listavezető Manchester United szakvezetője az angol bírókat, a Liverpool menedzsere, Rafa Benítez pedig Fergusont kritizálja - vagyis megkezdődött verbális hadviselés a vasárnapi manchesteri rangadóra.

A bajnoki cím szempontjából is sorsdöntőnek ígérkező hétvége (a MU a Liverpoolt, a Chelsea pedig az Arsenalt fogadja) előtt Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök” menedzsere elővette egyik kedvenc témáját, azaz a bírókat kritizálta, akik állítása szerint nem védik meg a technikás labdarúgókat, elsősorban együttese legjobbját, Cristiano Ronaldót. Mint mondta, ha a sípmesterek nem tesznek valamit, a portugál klasszinak előbb vagy utóbb elege lesz abból, hogy rúgják-faragják, és eligazol Angliából.

A téma kapcsán Rafa Benítez is megszólalt, ám a Liverpool szakvezetője ugyanakkor nem a játékvezetőkön köszörülte a nyelvét, a mérgezett nyilakat inkább Ferguson irányába dobálta, mert meggyőződése, hogy a MU trénerének ezzel az egésszel az a célja, hogy befolyásolja a rangadó bíráját, Steve Bennettet.

Sir Alex Ferguson csak taktikázik? (AFP)

Sir Alex Ferguson csak taktikázik? (AFP)

„Ferguson ügyes, tapasztalt edző. Nem is lepődtem meg azon, amit nyilatkozott. Nem véletlenül most állt elő ezzel, hiszen vasárnap fontos mérkőzést játszik a csapata. Ronaldót védi, de igazából a bírót igyekszik befolyásolni” – lát át a szitán Benítez.

„Szerintem a kollégám feleslegesen beszél, hiszen a meccsre kijelölt bíró elég tapasztalt és határozott ahhoz, hogy gátat szabjon a durváságoknak, Fergusonnak nem kell aggódnia. Másrészről pedig, ha Ronaldót meg kell védeni, akkor Fernando Torrest és Steven Gerrardot, illetve a liga valamennyi ügyes, technikás játékosát se ártana” – tette hozzá a spanyol edző.

A Manchester United az első, a Liverpool a negyedik helyről várja a vasárnapi rangadót.

A két csapat szezonbeli első meccsén, decemberben a Ferguson-legénység 1-0-ra nyert az Anfield Roadon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik