Élet-Stílus

Beckham százados lehet

A 99-szeres válogatott David Beckham, a Los Angeles Galaxy labdarúgója is tagja a franciák elleni barátságos mérkőzésre készülő angol együttes bő keretének.

Fabio Capello szövetségi kapitány kihirdette az angol válogatott bő keretét. A 30-as listán ott találjuk 100. fellépésére készülő David Beckham nevét is, aki az olasz szakvezető bemutatkozó találkozójára, Svájc ellen (2-1) nem kapott meghívót a nemzeti csapatba, mert akkor még nem volt tökéletes állapotban.

„Mindig mondtam, ha David egészséges, helye lehet a keretben. Jól ismerem őt, tudom, hogy mire képes, csak az volt a kérdés, hogy jelenleg milyen fizikai állapotban van. Segítőm, Franco Baldini éppen ezért egy edzőmérkőzésen személyesen is megnézte a múlt szombaton, s mondatom, teljesen elégedett volt vele, és a klubjának vezetői szintén áradoztak róla” – magyarázta Capello, aki az előző szezonban a Real Madridnál edzője volt a „háromoroszlánosok” volt csapatkapitányának.

Századszor is felhúzhatja a címeres mezt (AP)

Századszor is felhúzhatja a címeres mezt (AP)

„David Beckham a csapatunk mind a hat felkészülési találkozóján szerepelt, teljesen egészséges, jó formában van és ezen kívül igen motivált” – indokolta kerettagságának jogosságát Alexi Lalas, a Los Angeles Galaxy együttesének általános igazgatója.

A 32 éves középpályás 1996. szeptember első napján, a Moldova elleni vb-selejtezőn szerepelt először a válogatottban (3-0-ra nyertek az angolok), azóta 99 alkalommal húzta magára a címeres mezt. Március 26-án, Párizsban százados lehet, amennyiben pályára lép az Eb-re hangoló francia válogatott ellen. Az angol tollforgatók szerint erre jó esélye van.

Egyébként Beckham lehet az ötödik angol labdarúgó, aki eléri a századik válogatottságot: a kapus Peter Shilton 125-ször, Bobby Moore 108-szor, Bobby Charlton 106-szor, Billy Wright pedig 105-ször ölthette magára a nemzeti csapat szerelését.

Az angol keret
Kapusok:
David James (Portsmouth)
Scott Carson (Aston Villa)
Chris Kirkland (Wigan Athletic)

Védők:
Wayne Bridge (Chelsea)
Wes Brown (MU)
Ashley Cole (Chelsea)
Rio Ferdinand (MU)
Glen Johnson (Portsmouth)
Joleon Lescott (Everton)
John Terry (Chelsea)
Matthew Upson (West Ham)
David Wheater (Middlesbrough)
Jonathan Woodgate (Tottenham)

Középpályások:
Steven Gerrard (Liverpool)
Gareth Barry (Aston Villa)
Jermaine Jenas (Tottenham)
Owen Hargreaves (MU)
Joe Cole (Chelsea)
Ashley Young (Aston Villa)
Shaun Wright-Phillips (Chelsea)
David Bentley (Blackburn)
Frank Lampard (Chelsea)
David Beckham (LA Galaxy)
Stewart Downing (Middlesbrough)

Csatárok:
Gabriel Agbonlahor (Aston Villa)
Michael Owen (Newcastle United)
Wayne Rooney (MU)
Peter Crouch (Liverpool)
Jermain Defoe (Portsmouth)
Theo Walcott (Arsenal)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik