Élet-Stílus

Műugrás: Barta Nóra ezüstérmes

Barta Nóra ezüstérmet szerzett a női műugrók 1 méteres versenyében az eindhoveni Európa-bajnokságon. A hatos fináléban a 24 éves magyar kamatoztatta helyismeretét.

Az edzőjével, a holland válogatottnál szakvezető Ligárt Balázzsal hosszú ideje az eindhoveni sportközpontban készülő Barta a kissé bizonytalanul végrehajtott első kísérlet kivételével csupa szép ugrást mutatott be, s a harmadik pozíciót foglalta el “félidőben”.

A negyedik ugrást követően a negyedik volt – merthogy a vetélytársak sem tétlenkedtek közben -, ötödikre azonban a legnehezebb, egyben a legtöbb ponttal “fizető” produkció hibátlan kivitelezésével visszatért a dobogósok közé.

Barta Nóra kamatoztatta helyismeretét (MTI)

Barta Nóra kamatoztatta helyismeretét (MTI)

Miután utolsóként a német Heike Fischer rontott, a 270,60 pontot gyűjtő Barta nyakába került az Európa-bajnoki ezüst. A győzelmet a toronymagas esélyes, címvédő svéd Anna Lindberg érdemelte ki, a bronz pedig a német Katja Dieckowé lett.

“Tét nélkül versenyezhettem, hiszen 1 méteren nem volt még kiemelkedő helyezésem a felnőtt mezőnyben. Ezzel együtt izgultam, olykor még a lábam is remegett, szerencsére az ugrásnál aztán már minden rendben volt. Érmet szerettem volna, meglett, most már 3 méteren is jó lenne hasonló. Ott, a mostani ezüst birtokában már nem lesz rajtam nyomás” – mondta Barta az eredményhirdetés után.

Úszó Eb, Eindhoven
Műugrás
Nők, 1 m, döntő:
1. Anna Lindberg (svéd) 293,85 pont
2. BARTA NÓRA 270,60
3. Katja Dieckow (német) 264,15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik