Élet-Stílus

Zöldhullámmal várja a foci-Eb-t Bécs

A foci-Eb-re való felkészülés keretében harminc útvonalon felülvizsgálják a közlekedési jelzőlámpák szabályozását Bécsben. Az autósoknak zöldhullámmal, a gyalogosoknak hosszabb zöld jelzéssel járnak a kedvében.

A „Több időt a biztonságra” elnevezésű akció célja, hogy a közlekedés résztvevőinek eltérő igényeit szem előtt tartva biztonságosabbá tegyék az osztrák főváros közlekedését. Ennek szellemében harminc – az osztrák autóklubokkal és a bécsi közlekedési vállalattal közösen kiválasztott – útvonalon felülvizsgálják a jelzőlámpák állapotát és a forgalomirányítást.

A nyugati autópálya bevezető szakaszán, a Gürtelen, a Brünner és a Wagramer Straßén, a Handelskai-on és a Roßauer Ländén hatvan közlekedési jelzőlámpát újítanak fel és állítanak át.

Az autósok számára zöldhullámot biztosítanak, hogy a benzintank mellett az idegeiket is kíméljék. A gyalogosoknak pedig több idejük lesz az átkelésre, illetve kevesebbet kell a zöld jelzésre várniuk. Azt, hogy mely kereszteződésekben állítsák át a lámpákat, a kerületekkel együttműködésben határozzák meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik