Élet-Stílus

Szomszédokkal készül a Skaliczki-csapat

Három, világbajnoki selejtezőre készülő férfi kézilabda-válogatott - a magyar, a szlovén és a román csapat - mérkőzik meg csütörtököktől szombatig a Pannon Kupáért.

Az első napon Ózdon (20:00) Skaliczky László szövetségi kapitány együttese a szlovénokkal találkozik. Pénteken 17 órától a két vendég meccsel Mezőkövesden, míg a záró napon, Miskolcon magyar-román összecsapás lesz 17:30-kor.

Rossz hír, hogy Iváncsik Gergő deréksérülést szenvedett, helyette Bakos György kapott meghívót. A szlovénokkal szemben 17 mérkőzésen 50, a románokkal 74 találkozón 43 százalékos a győzelmi mutató.

Császárék a románokkal és a szlovénokkal mérkőznek (MTI)

Császárék a románokkal és a szlovénokkal mérkőznek (MTI)

“Három komoly ellenféllel játszunk, és ez mindenképpen nagy segítség a júniusi, bosnyákok elleni vb-selejtezőre” – mondta az olimpiáról lemaradt válogatott szakvezetője.

A junior csapatokra is komoly erőpróba vár. A 20 éven aluli férfiak péntektől vasárnapig Kalocsán – a bolgárok, a macedónok és a svájciak ellen – Eb-selejtezőt vívnak.

A kvartett első helyezettje vehet részt a július 25. és augusztus 3. közötti romániai kontinensviadalon. A nők ugyanakkor szerdától vasárnapig Izlandon világbajnoki kvalifikációs tornán szerepelnek, – sorrendben – a házigazda, valamint a bolgár, az ír és a szerb csapattal csapnak össze. A kvintettből csak a legjobb szerez kvótát a július 21. és augusztus 3. közötti macedóniai vb-re.

A Pannon Kupán szereplő magyar keret

Kapusok:
Fazekas Nándor (Gummersbach), Mikler Roland (Dunaferr), Liszkai Szilveszter (Tatabánya-Carbonex)
Mezőnyjátékosok:
Bakos György (PLER), Törő Szabolcs, Grebenár Gábor, Nagy Kornél, Zubai Szabolcs (Dunaferr), Ilyés Ferenc, Gál Gyula, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter (MKB Veszprém), Sutka Norbert (Pick Szeged), Császár Gábor (Viborg), Halász Máté (Tatabánya), Schuch Timuzsin (Constanta), Rédei István (DKSE-Airport Debrecen)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik