Élet-Stílus

Összecsapnak a rómaiak

Szerda este újabb hétközi fordulóval túlórázik az olasz bajnokság mezőnye. A 29. játéknap kiemelt találkozója a római derbi, de a szűk élmezőny mögötti kettős, azaz a Milan és a Sampdoria mérkőzése is érdekes lehet.

A fővárosi rangadón elsősorban a vendég Romának van vesztenivalója – a Lazio ugyanis a nemzetközi szereplést biztosító helyezésektől, valamint a kiesési tülekedéstől is kellő távolságra vesztegel: az égszínkékek hat pontra vannak a 6. helyet birtokló Sampdoriától, míg a 18. helyezett Regginával szembeni előnyük 9 egység.

Delio Rossi legényeit tehát elsősorban a presztízs motiválja, de ez akár elég is lehet, a 27 pontos különbség ellenére: a két ősi rivális összecsapása az aktuális formájától függetlenül mindig kiélezett csatát hoz.

A Curva del Nord: a házigazdákért szorítókkal (asroma.com)

A Curva del Nord: a házigazdákért szorítókkal (asroma.com)

Luciano Spalletti döntéseit ezúttal nem befolyásolják külső tényezők. A „farkasok” keretének összes tagja hadra fogható, így valószínű, hogy a Doni – Cicinho, Méxes, Juan, Cassetti – De Rossi, Aquilani – Taddei, Perrotta, Mancini – Totti csapat kezd az Olimpicóban, míg a kispadról Panucci, Tonetto, Brighi, Pizarro, Giuly és Vucinic is bevethető.

A házigazda alighanem a Ballotta – Muslera, De Silvestri, Siviglia, Cribari, Radu – Dabo, Ledesma, Behrami – Pandev – Bianchi, Rocchi tizeneggyel lép csatába, a cserepadon Rozenhal, Kolarov, Mudingayi, Manfredini, Tare és Meghni jelenthet erősítést.

Ősszel óriási küzdelemben 3-2-re nyert a Roma, amely a mostani összecsapással gyakorlatilag le is tudja utolsó rangadóját ebben a szezonban, vagyis csütörtöktől “nyugodtan” összpontosíthat a Manchester United elleni áprilisi Bajnokok Ligája-negyeddöntőre.

“Ha választanom kellene, a Bajnokok Ligája-trófeát szeretném inkább, persze a bajnoki cím megszerzése esetén sem lennék szomorú” – nyilatkozott Francesco Totti, a rómaiak kapitánya, aki októberben nem lépett pályára a Lazio ellen.

A Roma ezzel együtt nyilvánvalóan teljes erőbedobással hajt majd a bajnoki mérkőzéseken is, az első helyen álló, és a „kötelezőkkel” is sokszor megkínlódó Inter ugyanis csak hat ponttal előzi meg, ráadásul a kisebb válságban lévő milánóiaknak még sok nehéznek ígérkező meccsük van hátra.

A Roma drukkerei - újabb sikerre várva (asroma.it)

A Roma drukkerei – újabb sikerre várva (asroma.it)

Igaz, a szerdai első látásra nem tartozik ezek közé, hiszen a tizedik helyezett Geonát idegenben is le kell győznie Roberto Mancini együttesének, hogy aztán a szombati, Juventus elleni mérkőzés előtt is meg legyen a legalább hatpontos fórja.

A harmadik pozíciót elfoglaló Juventus a 19. Empoli elleni meccsel készülhet az Interrel szembeni csatára, míg a negyedik Fiorentina Nápolyba látogat, az ötödik Milan pedig a hatodik Sampdoriát fogadja.

A genovaiak ellen Carlo Ancelotti csapatában varázsütésre Kaká, Seedorf, Nesta és Jankulovski is felépült, így a hiányzók listája némileg zsugorodott: a brazil trió (Cafú, Ronaldo és Serginho) mellett Pippo Inzaghi sem léphet pályára. A vendégeknél az ötmeccses eltiltásából eddig kettőt letöltő Cassano mellett az egy találkozóra elmeszelt Franceschini és a sérült Montella sem szerepelhet.

Serie A, 29. forduló

Szerda, 20:30:
Milan-Sampdoria
Cagliari-Atalanta
Catania-Siena
Empoli-Juventus
Genoa-Inter
Livorno-Reggina
Napoli-Fiorentina
Parma-Palermo
Torino-Udinese
21:15: Lazio- Roma

Az élcsoport:
1. Inter 67 pont, 2. Roma 61, 3. Juventus 54, 4. Fiorentina 50, 5. Milan 46, 6. Sampdoria 42

Ajánlott videó

Olvasói sztorik