Élet-Stílus

Megműtik a Real Madrid támadóját

Szerdán megműtik Ruud van Nistelrooyt, a Real Madrid holland válogatott csatárját. A támadó valószínűleg kihagyja az idény hátralévő részét, de az Európa-bajnokságra – talán – felépül.

A várakozások szerint a jobb bokáját fájlaló Van Nistelrooy hétvégén a Valencia elleni Santiago Bérnabeuban esedékes bajnoki találkozón tért volna vissza bő egy hónapos kihagyást követően. Nem fog.

Az orvosi vizsgálat ugyanis kimutatta: olyannyira rosszabbodott az állapota, hogy szükséges a sebészi beavatkozás. A klub hivatalos közleményben megerősítette a korábban a spanyol médiában megjelent hírt.

A holland az Alméria elleni február 2-i mérkőzésen sérült meg, ezt követően a Betis és a Getafe elleni Primera División-meccset, valamint a Roma elleni olaszországi Bajnokok Ligája-találkozót is vállalta. Ekkorra már nem tudta elviselni a fájdalmat, így február 24-én rehabilitációs kezelésre ment.

Van Nistelrooy idén 16 gólnál tart a Real színeiben (AFP)

Van Nistelrooy idén 16 gólnál tart a Real színeiben (AFP)

Az amszterdami Ruber International klinika orvosai ugyan nem bocsátkoztak jóslásokba, de úgy vélik, az eddig 16 gólt szerző 31 esztendős játékos legjobb esetben a Real utolsó négy bajnokiján (az Osasuna, a Barcelona, a Zaragoza és a Levante ellen) már pályára léphet.

Amennyiben gyógyulása nehézkesebb, kihagyja a tavaszi szezont. Az már valószínűbb, hogy a június 7-én kezdődő Európa-bajnokságon szerepelhet. Van Nistelrooy 2006-ban igazolt Madridba, ahol 75 mérkőzésen 49 gólt szerzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik