Élet-Stílus

Laudrupék újabb erőpróbája

Rövid időn belül harmadszor is összecsap szerda este Santanderben a kupadöntőért mérkőző Racing és az UEFA-kupa idei egyik meglepetése, a Michael Laudrup által felkészített Getafe. A másik ágon a Barcelona Valenciában szerepel.

A mintegy 23 ezer férőhelyes El Sardineróban a hazaiak abban reménykedhetnek, hogy megismétlik a két csapat között október 28-án született végeredményt: ekkor a jelenleg a Primera División 7. helyén állomásozó Racing Óscar Serrano és Jorge López góljával 2-0-ra legyőzte a madridi kiscsapatot.

A különbség ezúttal is elég lenne, hisz a tavaly a Copa del Rey-ben döntőig menetelő – s ott a Sevillától 1-0-ra kikapó – Getafe az első meccsen 3-1-re nyert, míg a vasárnapi bajnokin 0-1-ről fordítva 2-1-re múlta felül aktuális ellenfelét.

A Primera Divisiónban jelenleg nyolcadik Getafe legnagyobb csillaga, Michael Laudrup csak a kispadról figyelheti övéi játékát, ám a szakvezető érdemben szólhat bele a csata alakulásába:

„Valószínű, hogy a frenetikus közönségük támogatását is élvező Racing-játékosok nekünk esnek majd, erre fel kell készülnünk. Egyelőre nekünk áll a zászló, s reméljük, ez nem változik; ehhez azonban legalább egyszer be kell találnunk” – adta ki az ukázt az egykori dán válogatott középpályás.

Laudrup: kell egy gól, mindenképpen (elpais.com)

Laudrup: kell egy gól, mindenképpen (elpais.com)

Csütörtökön a hetek óta botladozó katalánok Valenciában lépnek pályára. A találkozó számukra igen kedvezőtlen eredményről indul, hiszen a Nou Campban 1-1-es döntetlen született. A továbbjutás ugyanakkor az elmúlt meccsek kilátástalan játékát tekintve sem tűnik lehetetlennek, ugyanis a Valencia szintén gyenge formában futballozik.

Azonban éppen ez jelenthet plusz motivációt a hazaiaknak, mivel jelenleg nemhogy a Bajnokok Ligája-, de még az UEFA Kupa-indulást jelentő helyezéstől is messze vannak, így az európai szereplés kivívására egyetlen lehetőségként a hazai kupasorozat kínálkozik számukra.

A Barcelona hullámvölgye két játékossal magyarázható: az egyik Lionel Messi, a másik Ronaldinho. A gárda február végére nyolcról két pontra csökkentette hátrányát a Real Madriddal szemben a bajnoki tabellán, azonban argentin sztárja március elején egy hónapra kidőlt, és azóta szinte képtelen nyerni Frank Rijkaard csapata. Messi hiánya minden bizonnyal azért viselte meg ennyire a Barcát, mert a másik játékmester, Ronaldinho képtelen átvenni a szerepét és a tőle megszokott módon fazont szabni az együttesnek.

A brazil sztárról az a hír is felröppent a helyi lapokban, hogy nem kisebb combizomsérülése, hanem egy átbulizott éjszaka miatt hagyta ki a hétvégi bajnoki összecsapást, amelyen Almeríában ismét csak egy pontra futotta a Barcelona erejéből. Az állandósuló botladozás révén a Real Madrid ismét hét pontra hizlalta előnyét.

Király-kupa, elődöntő, visszavágók
Szerda, 20:45:
Santander-Getafe (1-3)
Csütörtök, 20:45:
Valencia-Barcelona (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik