Élet-Stílus

Idén még nyeretlen a Newcastle

A Birmingham City hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Newcastle United együttesével a Premier League 30. fordulójában. Kevin Keegan irányítása alatt továbbra is nyeretlen a United.

Newcastle-i szempontból pozitívum, hogy Birminghamben legalább megszakadt a „szarkák” négymeccses kudarc-sorozata – a második félidőben a közelmúltban sokat kritizált Michael Owen talált Malik Taylor kapujába.

Hétfő este két rossz helyzetben lévő együttes feszült egymásnak, így a tabella 16. helyén veszteglő vendéglátók értelemszerűen győzelemre törve kezdték a mérkőzést.

Keegan mérlege: kilenc meccs, győzelem nélkül (Getty)

Keegan mérlege: kilenc meccs, győzelem nélkül (Getty)

Muamba majd McFadden kósza kísérlete után Forssell került ígéretes szituációba, a tizenhatoson kívülről fordulásból eleresztett lövése azonban ha kevéssel is, elkerülte a kaput.

A 33. percben siker koronázta a hazai támadókedvet: Murphy lágyan emelt középre, Faye késlekedett, így a szemfüles McFadden lecsapott a labdára, és higgadtan a hálóba helyezett.

A szünet előtt megduplázhatta volna előnyét a City, azonban az egymásra váró Faye és Taylor között kiugró Forsell helyezett lövését Harper bravúrral védte.

Fordulás után Butt és Barton fokozta a tempót a középpályán, így az első félidőben gyakorlatilag helyzetig sem jutó United átvette a játék irányítását – ami helyzetekben, majd egy opportunista gólban is megmutatkozott.

Az 51. percben Owen kapott remek labdát a tizenegyespont tájékán, Taylor ekkor még közbe tudott avatkozni – nem úgy az 55. percben.

Owen gólja pontot ért a Unitednek (Getty)

Owen gólja pontot ért a Unitednek (Getty)

Az 56. percben Martins lövését Taylor kiütötte, épp az érkező ex-liverpooli elé, aki közelről a kapuba pöckölt. Az egyenlítés után a vendégek megszállták a birminghami félpályát, Jose Enqrique távolról veszélyeztetett, majd Martins közeli lövése okozott gondot a hazaiak kapusának.

Maradt a döntetlen, ami egyik csapatnak sem a legkedvezőbb. Mindkét együttes hosszú sorozatot tudhat magáénak. A City november vége óta veretlen saját pályáján, míg a Newcastle utoljára december 15-én a Fulham ellen nyert bajnokit.

Premier League 30. forduló

Birmingham-Newcastle United 1-1 (1-0)
Birmingham, St Andrews, 25 777 néző. Vezette: Webb
Gól: McFadden (33.) illetve Owen (56.)
Birmingham: Taylor – Kelly, Dzsaidi, Ridgewell – Murphy, Larsson (Parnaby, 46.), Muamba, Johnson, McSheffrey – Forssell (Jerome, 71.), McFadden (Zarate, 86.). Szakvezető: Kevin Keegan
Newcastle: Harper – Beye, Faye, Taylor, Jose Enrique – Barton, Geremi, Butt – Martins (N’Zogbia, 80.), Owen, Viduka. Szakvezető: Alex McLeish

Az élcsoport:
1. Man Utd 67 (59-15), 2. Arsenal 67 (58-22), 3. Chelsea 64, 4. Liverpool 59, 5. Everton 56, …14. Newcastle 29, …16. Birmingham 27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik