Élet-Stílus

Dzsudzsák: az Ajax után Csehék következnek

Úszni nem nagyon tud, de belenéz az Eb-be, szeretne holland bajnok lenni a PSV Eindhovennel, a magyar válogatottal pedig kijutni a 2010-es labdarúgó vb-re. Dzsudzsák Balázs a helyszínen drukkol majd Csehéknek.

A Debrecen exjátékosa, aki az év elején érkezett a brabant fővárosba, a szerda esti rangadó, a PSV-Ajax-összecsapás előtt nyilatkozott, előrebocsátva, hogy a focival jóval barátibb a kapcsolata, mint a vízzel.

Ha lehet, kerüli a nedves közeget, csak a fürdőkádban tudja elereszteni magát minden szorongás nélkül.
„Nem vagyok egy nagy úszó, de közelebb járok az igazsághoz azzal, hogy a strandon is beérem a kismedencével, mélyebbre nem szívesen merészkedek. Ezzel együtt ki akarok menni az úszó Eb-re, persze nézőnek, amire egyedül csütörtökön lesz alkalmam a hétvégi, Groningen elleni újabb élvonalbeli fellépésünk előtt, s az Ajax elleni csúcsrangadót követően. Addig szinte semmi szabadidő, mert összetartás van, ahogyan az ilyen fontos meccsek előtt lenni szokott” – mondta.

Dzsudzsák a helyszínen szorít majd a magyar úszóknak (Pics United)

A helyszínen szorít majd a magyar úszóknak (Pics United)


A holland derbi

Hogy miért kétszeresen is fontos a szerdai derbi?
„Nagyon nehéz lesz az Ajaxszal szemben, hiszen kiváló csapat, ráadásul a mostani mérkőzésünk nem is 6, hanem 7 pontos meccs lesz, s már most, öt fordulóval a vége előtt eldőlhet a bajnokság kimenetele!”

„Ha nyerünk, meglépünk hét ponttal, s akkor már nem lehet baj, de ha kikapunk… Én mindenesetre bizakodó vagyok, hiszem, hogy összeszedi magát a csapat, ahogyan az a nagycsapatok, például korábbi bajnokinkon éppen az Ajax vagy az UEFA-kupában a Tottenham ellen sikerült. Muszáj hoznunk a meccset, bajnok akarok lenni címvédő csapatommal.”

Dzsudzsák elmondta, hogy a hétfői edzésen már szó sem esett a Roda ellen az elmúlt hétvégén elvesztegetett pontokról (1-1), mert a következő feladatra kell összpontosítaniuk, nem arra, ami már megtörtént. A leendő megoldandó nagy leckék egyike – nem klub-, hanem már válogatott szinten – a 2010-es világbajnokságra selejtező sorozat.
„Szerintem jó a sorsolásunk, például azért is, mert több sztárcsapat is eljön Magyarországra. Olyat nem mondok, hogy másodikok leszünk, vagy ötödikek, azt viszont állítom, meglepetést szerezhetünk, ha együtt marad a jelenlegi, kiváló mentalitású, fiatal társaság.”

Dzsudzsák: a strandon is beérem a kismedencével (Pics United)

Dzsudzsák: a strandon beérem a kismedencével (Pics United)

„Zuzak”, Eindhoven egyik kedvence

Arra a felvetésre, hogy az úszó Eb-re érkező újságírót, amikor kiderült, hogy magyar, a taxis, a szálloda recepciósa, de még korábban, a reptéren az útlevélkezelő is azzal fogadta: van itt, Eindhovenben egy remek, szélvészgyors magyar labdarúgó, az a nehéz nevű „Zuzak”, a válogatott játékos így reagált:
„Nagyon örülök az egyre növekvő ismertségemnek, errefelé szeretik a focit, engem is már egy hét után megszerettek. A stadionban kántálják a nevemet, már amennyire ki tudják persze mondani, de a Balázzsal nincs különösebb gond, s bizony, már az utcán is mind többen felismernek. Jó ideje azt kérdezve: ugye, megveritek az Ajaxot?”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik