Élet-Stílus

Bővíti célállomásait a Germanwings

A német légitársaság a következő hónapokban új útvonalak megnyitását tervezi. Ezáltal az öt németországi bázisrepülőteréről elérhető összesen 69 célállomással szinte teljesen lefedi Európa területét.

A Germanwings legnagyobb bázisrepülőteréről, Köln/Bonnból új célállomások – köztük Marseille és Kolozsvár – is elérhetővé válnak. Köln partnervárosai közül Kolozsvár már a hatodik, ahová a Germanwings közvetlen járatokat üzemeltet. A 2008-as nyári menetrendben a Köln/Bonnból elérhető új célállomások között szerepel továbbá Reykjavik, Bordeaux, Katowice, Osijek, Riga, Skopje és Rostock.

A Germanwings dortmundi bázisrepülőterén a Münchenbe és Bécsbe közlekedő járatok számát megemelik, a célállomások száma pedig Korzikával, Splittel, Zadarral, Zágrábbal, Ankarával és Isztambullal bővül. A harmadik, stuttgarti központi repülőtérről szintén új desztinációk – Bukarest, Katowice és Lipcse/Halle – lesznek elérhetőek. A Berlin-Schönefeld repülőtérről tovább emelik a Balatonra (Sármellék) és Bukarestbe közlekedő járatok számát.

A bővítésnek köszönhetően a Germanwings napi 200 járatot üzemeltet majd. A légitársaság által kínált útvonalakon 2008 nyarán 29 darab, kizárólag Airbus 319 típusú repülőgépből álló modern flotta teljesít szolgálatot.

A Germanwings repülőgépeinek fedélzetén elérhető kiegészítő szolgáltatások 2008-ban tovább bővülnek. Az úgynevezett Flexfare tarifák igénybe vevői 2008. május 1-jétől többek között díjmentesen foglalhatják le kívánt ülőhelyüket. A többi utasnak ugyanez a szolgáltatás szintén elérhető, 5 euró felár fizetése ellenében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik