Élet-Stílus

A hajrában nyert a Juventus

A Juventus vasárnap este nagy csatában legyőzte a Napolit, így a Serie A 28. fordulója után is négypontos előnnyel őrzi harmadik helyét a táblázaton.

A legutóbbi négy fordulóban egy győzelem mellett egy döntetlent és két vereséget – köztük a Fiorentina elleni hazai égést – elkönyvelő torinóiak kezdték jobban a találkozót, azonban csak Del Piero révén veszélyeztettek.

A félidő hajrájában egy Nocerino-Del Piero összjáték után utóbbi fejelt alig fölé, a 46. percben ismét a világbajnok próbálkozott, szabadrúgása azonban súrolta a kapufát. A sérülések miatti hosszabbításban Garics György tűnt fel Buffon kapuja előtt, a szélső futó viszont megijedt a lehetőségtől, így közelről hibázott.

A második játékrészt is egy Del Piero szabadrúgás vezette fel; az 51. percben az addig jobbára figuráns Trezeguet fejelt a tizenegyes pont tájékáról, Gianello magabiztosan ölelte magához a középre tartó, erőtlen próbálkozást.

A „zebrák” fokozták a nyomást, Tiago előbb távolról, majd közelről is kipróbálta szerencséjét, míg Buffon csak a 67. percben kellett közbelépjen – Lavezzi közeli lövésénél.

Del Piero volt a legaktívabb torinói (AP)

Del Piero volt a legaktívabb torinói (AP)

Az 59. percben Claudio Ranieri meglépte a kötelezőt. Iaquinta érkezett, így az addig 3-4-1-2-es formációban játszó hazaiak átálltak a 4-4-2-es, ám támadóbb felfogású alakzatra: Del Piero egy sorral hátrébb húzódott, míg Trezeguet társa a kispadról érkező egykori Udinese-támadó lett.

A 88. percben beért a kezdeményezés. Lavezzi vesztett labdát a felezővonalnál, a szemfüles Molinaro Nedvedhez továbbított. A cseh játékmester fordultában középre ívelt, Del Piero egy akrobatikus mozdulattal Iaquinta elé tálalt, aki közelről nem hibázott.

Az első félidőben rengeteg hibával játszó Juventus a második félidei teljesítményének köszönhetően immár négy ponttal vezet a Fiorentina, s nyolccal a Rómában botló Milan előtt.

Serie A, 28. forduló:
Juventus-Napoli 1-0 (0-0)
Torinó, Olimpico, 22 000 néző. Vezette: Rocchi
Gól: Iaquinta (88.)
Juventus: Buffon – Grygera, Stendardo, Chiellini – Nocerino (Molinaro, 59.), Tiago, Sissoko, Salihamidzic (Iaquinta, 59.) – Nedved – Del Piero, Trezeguet (Birindelli, 92.). Szakvezető: Claudio Ranieri.
Napoli: Gianello – Santacroce, Cannavaro, Domizzi – Garics, Gargano, Pazienza, Hamsik (Bogliacino, 63.), Savini (Contini, 81.) – Lavezzi, Calaiò (Sosa, 71.). Szakvezető: Edoardo Reja.

Az élcsoport:
1. Inter 67 pont, 2. Roma 61, 3. Juventus 54, 4. Fiorentina 50, 5. Milan 46, 6. Sampdoria 42, 7. Udinese 41,… 12. Napoli 33

Ajánlott videó

Olvasói sztorik