Élet-Stílus

A végén fordult a kocka az olasz rangadón

A remekül hajrázó AS Roma hazai pályán 2-1-re verte az AC Milant a szombat esti rangadón, s már csak három pont a hátránya az Interrel szemben, igaz, a listavezető csak vasárnap lép pályára a Serie A 28. fordulójában.

A forduló rangadóját játszották szombat este a Stadio Olimpicóban, a második AS Roma a forduló előtt az ötödik helyen álló AC Milant fogadta. Az első játékrészben elsősorban a biztonságra helyezték a csapatok a hangsúlyt, így csupán egy-egy valamirevaló helyzetet jegyezettünk fel: hazai oldalon Mancini ollózott kapuja fölé, átellenben pedig Kaká feje villant, ám a labda végül a bal kapufa mellett hagyta el a pályát.

A szünet után Kaká már lábbal próbálkozott, honfitársa, Doni azonban jó reflexszel védett, a római hálóőr ezt követően Clarence Seedorf kísérletét is hárította, nagy bravúrral a jobb alsó sarok elől piszkálta ki a labdát. A levegőben lógott a Milan vezetőgólja, és az 56. percben lépéselőnybe is került a vendéggárda: a jobb oldalon felfutó Massimo Oddo beadása után Kaká 11 méterről, bal belsővel lőtte a léc alá a labdát.

Ezután felpörögtek az események, mind a két oldalon akadtak helyzetek, ugyanakkor a hajráig nem változott az eredmény. Az AS Romát a cserejátékosai mentették meg: Ludovic Giuly és Mirko Vucsinics három perc alatt megfordította az állást.

A francia középpályás a 78. percben a milánói védelem asszisztálása mellett 8 méterről terelte a labdát a jobb alsó sarokba, majd kisvártatva Daniele De Rossi pazar kiugratása után Vucsinics 11 méterről gurított a bal alsó sarokba.

Római öröm (AFP)

Római öröm (AFP)

A Milan gondjait szaporította, hogy Kakát sérülés miatt le kellett cserélni. A végén a Roma növelhette is volna a különbséget, előbb Francesco Totti emelt a kapu mellé, majd Adrea Pirlo hatalmas hibája után Giuly került nagy helyzetbe, de Zeljko Kalac és Paolo Maldini együttes erővel tisztázott.

Győzelmével a rómaiak három pontra megközelítették az Intert, ám a listavezető csak vasárnap lép pályára, a Palermót fogadja. Szombaton az AS Roma-AC Milan mellett még egy mérkőzésre került sor, ezen a Lazio kétszer is megszerezte a vezetést, ám végül csak egy ponttal távozott a hajrában egalizáló Udinese otthonából.

Kaká játszana az olimpián

Kaká kijelentette, hogy örömmel játszana a pekingi olimpia futballtornáján, igaz, csapata, az AC Milan azt közölte, hogy nem engedi el játékosait az ötkarikás eseményre. „Ez nem az én dolgom, hazám szövetségének és a klubomnak kell megegyeznie, de nagyon ízom abban, hogy végül sikerül megállapodniuk” – nyilatkozta a brazil klasszis.

A milánóiak azért nem akarják elengedni a légiósokat, mert arra számítanak, hogy a harmadik-negyedik helyen zárnak az bajnokságban és ebben az esetben – éppen a pekingi játékok idején – selejtezőre kényszerülnek a BL-ben. (MTI)


Serie A, 28. forduló:

AS Roma-AC Milan 2-1 (0-0)
Gól: Giuly (78.), Vucsinics (81.), ill. Kaká (56.)
AS Roma: Doni – Cicinho, Juan, Panucci, Tonetto – De Rossi, Pizarro (Giuly, 62.) – Taddei (Aquilani, 73.), Perrotta, Mancini (Vucsinics, 55.) – Totti
AC Milan: Kalac – Oddo, Maldini, Kaladze, Favalli – Gattuso, Pirlo, Ambrosini (Gilardino, 85.); Kaká (Paloschi, 88.), Seedorf (Emerson, 73.) – Pato

Udinese-SS Lazio 2-2 (0-1)
Gól: Ferronetti (56.), Di Natale (86.), ill. Rocchi (12.), Ledesma (80.)

Vasárnapi program:
Atalanta-Empoli, 15:00
Cagliari-Torino, 15:00
Fiorentina-Genoa, 15:00
Inter-Palermo, 15:00
Livorno-Parma, 15:00
Reggina-Siena, 15:00
Sampdoria-Catania, 15:00
Juventus-Napoli, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik