Élet-Stílus

Mit együnk húsvétkor?

Segal Viktort, a Segal Étterem konyhafőnökét arra kértük, ajánljon egy fogást a húsvéti ünnepi asztalra. Nézze meg videónkat!

Húsvétkor már egyre kevesebben eszünk szívesen nehéz megterhelő ételeket, viszont ilyenkor már visszalophatjuk a tavasz ízeit az étkezésünkbe. Segal Viktor séf is ebben a szellemben készített a FigyelőNet olvasóinak egy igen egyszerű, könnyű fogást, amelynek egyszerűségében azért akad némi rafinéria.

Hozzávalók:

Báránysült:
-Lehártyázott, tenyérnyi darabokra bontott báránycomb
-Chilis tengeri só (ha nincs, akkor konyhasó)
-Kakukkfű
-Őrölt bors és koriandermag
-Fokhagyma

Szósz:
-Fehérbor
-Borjú alaplé (ha nincs otthon, akkor se használjunk leveskockát, inkább vízet)
-Hideg vajdarabkák

Köret:
-Vékony csíkokra vágott vagy gyalult cukkini, sárgarépa, karalábé
-Újhagyma
-Szezámolaj
-Só, bors

Jó étvágyat és kellemes ünnepeket kívánunk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik