Élet-Stílus

Kórházban a megdobott bilbaói kapus (videó)

Kórházban töltötte az éjszakát Armando Ribeiro, az Athletic Bilbao labdarúgócsapatának kapusa, miután a szombat esti, Real Betis elleni sevillai bajnokin arcon dobták egy palackkal. A hazai együttes komoly büntetésre számíthat, mert nem volt ez volt az első ilyen eset.

18 perc volt még hátra a Manuel Ruiz de Lopera stadionban a Betis-Bilbao összecsapásból, amikor 1-2-es állásnál az eset történt. A kiesés ellen küzdő Bilbao idegenben nagyon fontos három pontot készült begyűjteni, a Betisre viszont 12. szezonbeli veresége várt. Az egyik szurkoló képtelen volt beletörődni az újabb kudarcba, és nagy erővel egy palackot hajított a Bilbao kapujának az irányába.

Elájult a kapus

A magáról teljesen megfeledkező drukker pontosan arcon találta Armando Ribeirót, aki lerogyott a gyepre, és rövid időre elveszítette az eszméletét. Tátongó sebéből ömlött a vér, és a bíró azonnal lefújta a mérkőzést. A tettest a többi szurkoló lefogta, majd a rendőrök elvezették. Feltehetően soha többet nem léphet be egyetlen egy spanyol stadionba sem.

A hálóőr sebét össze kellett varrni, állítólag a szeme is megsérült.

Komoly büntetés

A spanyol szövetség szabályai szerint jó ideig nem játszhat szurkolói előtt a Betis. Már csak azért sem, mert nem az első ilyen eset volt a Manuel Ruiz de Lopera stadionban: tavaly februárban, egy kupameccsen a városi rivális Sevilla edzőjét, az azóta már a Tottenham Hotspurt irányító Juande Ramost találták el egy palackkal. A játékvezető akkor is lefújta a meccset, a hátralévő időt aztán semleges pályán játszották le, a Betis arénáját pedig három találkozóra betiltotta a szövetség. Ezúttal biztosan nem ússzák meg ennyivel az andalúziaiak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik