Élet-Stílus

Inter: vége a rossz szériának

Egyedül a Livorno-Parma összecsapáson született döntetlen, a többi mérkőzésen a hazai csapatok nyertek az olasz labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának vasárnap délutáni találkozóin. Az éllovas Internazionale sikerével ismét hat ponttal vezet az AS Roma előtt.

A szezon talán legrosszabb hetén van túl az Internazionale együttese: a Liverpool elleni BL-búcsút követően a vezetőedző, Roberto Mancini bejelentette, hogy a szezon végén távozik, aztán mégis meggondolta magát. A hazai fronton sem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt a címvédőnél elképzelték, hiszen a Roma szombat este legyőzte hazai pályán az AC Milant, és ezzel megközelítette három pontra a tabella élén álló ellenfelét.

A bajnokságot néhány hete még 11 ponttal vezette az Inter, ám az előny szépen lassan elapadt, és vasárnap délután Ibrahimovicéknak győzniük kellett a Palermo ellen, hogy a Roma ne kapjon vérszemet. Nos sikerült is begyűjtenie a három pontot a címvédőnek, miután fél óra alatt kétvállra fektették hazai pályán az ellenfelüket.

Továbbra is rengeteg a sérültje a csapatnak (Olivier Dacourt, Walter Samuel, Ivan Cordoba, Aparecido Cesar és Maxwell), ráadásul számos kulcsjátékos nincsen valami nagy formában. Ibrahimovic még így is befért a kezdőbe, a hétközi BL-meccsen ritka gyengén futballozó Stankovicsot viszont a kispadra ültette Mancini, és a döntése be is jött.

Meggondolta magát a mester (AFP)

Meggondolta magát a mester (AFP)

Az Inter már öt perc elteltével vezetést szerzett Vieira első bajnoki találatával. A rutinos francia középpályás egy hosszú szóló után a svéd csatárral kényszerítőzött, majd a hálóba bólintotta a labdát. A Palermo védelme állandó nyomás alatt állt, mégis kiegyenlítettek a vendégek a 25. percben: Julio Cesarról lábbal mentette Fabio Simplicio lövését, de a kipattanó Materazziról a hazaiak kapujába csorgott.

Az egyenlítést követően is lefocizta ellenfelét az Inter, és még a szünet előtt, a Stankovic helyén kezdő Jimenez révén ismét náluk volt az előny. A palermói védők szerencsétlenkedése után Maicon tálalt a chilei középpályás elé, aki 10 méterről védhetetlen gólt lőtt.

A második félidőben már nem erőltették a góllövést a hazaiak, de még így is lett volna erre alkalmuk. A három pont megszerzése azonban nem forgott veszélyben, mivel a Palermo semmiféle ellenállást nem tanúsított. A győzelemmel ismét hat ponttal vezet az Inter.

A BL-helyekért folyó harcban fontos pontokat bukott el Rómában az AC Milan. A legnagyobb rivális, a Fiorentina viszont simán győzött, és így már négy egységgel előzi meg a Carlo Ancelotti csapatát.

Serie A, 28. forduló:
Atalanta-Empoli 4-1
Gól: Langella (19.), Doni (27.), Padion (77., 84.), illetve Vannucchi (83.)

Cagliari-Torino 3-0
Gól: Jeda (11.), Acquafresca (22., 57., az elsőt 11-esből)

Fiorentina-Genoa 3-1
Gól: Santana (19.), Mutu (30.), Pazzini (56.), illetve Masiero (83.)

Internazionale-Palermo 2-1
Gól: Vieira (5.), Jimenez (36.), illetve Materazzi (25., öngól)

Livorno-Parma 1-1
Gól: Vidigal (41.), illetve Reginaldo (61.)

Reggina-Siena 4-0
Gól: Brienza (9., 39.), Cozza (19.), Missiroli (68.)

Sampdoria-Catania 3-1
Gól: Palombo (68.), Accardi (76.), Bellucci (86.), illetve Stovini (73.)

Később:
Juventus-Napoli 20:30 ó

Szombati meccsek:
AS Roma-AC Milan 2-1
Udinese-SS Lazio 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik