Élet-Stílus

A tabella élére ugrott a MU

A Mancester United legyőzte a sereghajtó Derby Countyt, s ezzel az élre állt, sőt, ott is maradt, miután szombat este az Arsenal csak 1-1-es döntetlent játszott a Middlesbrough együttesével az angol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában.

A címvédő a vártnál nehezebben fektette két vállra a seregajtó, a hét közben a Chelsea-től alapos verést (6-1) kapó Derby Countyt – mindent elmond, hogy a Mancester Unitedben most debütáló Ben Foster kapusnak bizony komoly érdemei vannak a győzelemben. A mérkőzés egyetlen gólját Cristiano Ronaldo szerezte a 76. percben, a szezonban immár 31. alkalommal eredményes portugál klasszis Wayne Rooney átadása után lőtt a korábban a Unitedben is megfordult Roy Carroll kapujába.

Cristiano Ronaldo volt a döntnök (Getty)

Cristiano Ronaldo volt a döntnök (Getty)

„Őszintén mondom, nem számítottam arra, hogy a Derby ennyire megnehezíti majd a dolgunkat. A meccs elején elpuskáztuk a helyzeteinket, nem szereztünk gólt, és a hazai csapat mind nagyobb önbizalommal futballozott. Ugyanakkor végig keményen küzdöttünk, és ennek meg is lett az eredménye ” – értékelt a meccs után Sir Alex Ferguson, a MU skót szakvezetője.

A manchesteriek a győzelmükkel megelőzték az Arsenalt, amely este visszavehette volna a vezetést, de nem tette, ugyanis hazai pályán csak 1-1-es döntetlent játszott a Middlesbrough együttesével. Az „ágyúsok” fölényben futballoztak ugyan, de sokáig nem tudtak a kapuba találni, átellenben viszont első helyzetét gólra váltotta a ‘Boro: Tuncay Sanli beadása után az ex-Arsenal-játékos Jeremie Aliadiere vágta a labdát a léc alá. A folytatásban még nagyobb erővel támadt Arsene Wenger együttese, és Kolo Touré pontos fejesével legalább az egyik pontot otthon tartotta. A krónikához tartozik, hogy a 88. percben Midót kiállította a bíró, amiért megrúgta Gael Clichyt.

Az Arsenal nem bírt az ellenfelével (Getty)

Az Arsenal nem bírt az ellenfelével (Getty)

A Chelsea és a Liverpool – akárcsak az új listavezető Manchester United – egy góllal nyert szombaton. A vizitáló „kékek” John Terry 10. percben szerzett fejesgóljával verték a Sunderlandet, a „vörösök” pedig hátrányból fordítva intézték el a vendégként fellépő Readinget.

Marek Matejovsky 5. percben szerzett bombagóljával került hátrányba a ‘Pool, ám az ettől nem esett kétségbe, és negyedórán belül a liverpooli mezben először eredményes Javier Mascherano révén egyenlített. Az argentin középpályás 20 méterről lőtt a bal felső sarokba. Rafa Benítez fiai rögvest a szünet után a vezetést, mint később kiderült, a győztes gólt is megszerezték, Fernando Torres 6 méterről fejelt a kapuba. A Manchester United jobb gólkülönbségével előzi meg az Arsenalt, a Chelsea a harmadik, a Liverpool a negyedik helyen áll.

Premier League, 30. forduló:
Arsenal-Middlesbrough 1-1 (0-1)
Gól: Toure (86.), ill. Aliadiere (25.)
Kiállítva: Mido (88., Middlesbrough)

Derby County-Manchester United 0-1 (0-0)
Gól: Cristiano Ronaldo (76.)

Liverpool-Reading 2-1 (1-1)
Gól: Mascherano (19.), Torres (48.), ill. Matejovsky (5.)

Portsmouth-Aston Villa 2-0 (2-0)
Gól: Defoe (11.), Reo-Coker (38., öngól)
Kiállítva: Muntari (81.), illetve Mellberg (89.)

Sunderland-Chelsea 0-1 (0-1)
Gól: Terry (10.)

West Ham United-Blackburn Rovers 2-1 (1-1)
Gól: Ashton (39.), Sears (81.), illetve Santa Cruz (19.)

Vasárnapi program:
Fulham-Everton, 14:30
Wigan Athletic-Bolton Wanderers, 16:00
Manchester City-Tottenham Hotspur, 17:00

Hétfői program:
Birmingham City-Newcastle United, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik