Élet-Stílus

Most az Újpest nyert kiütéssel

Az Újpest 3-0-ra nyert a Kaposvár otthonában a Soproni Liga 19. fordulójában, ezzel lezárta két bajnoki és három Ligakupa-vereségből álló vesszőfutását.

Az első félidőben a Kaposvár játszott fölényben, de igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani, míg az újpestiek elsősorban kontratámadásaikban bízhattak. A térfélcsere után gyorsan vezetést szerzett az Újpest (Tisza 22 méterről bombázott a bal alsó sarokba), s ezután a somogyiak hiába erőlködtek, nem tudtak a kapuba találni. A hazai oldalon Oláh járt a legközelebb a gólhoz, ám a csatár éles szögből a kapufát találta telibe.

Urbányi István ezúttal góloknak, győzelemnek örülhetett (MTI)

Urbányi István, az Újpest edzője győzelemnek örülhetett (MTI)

A hajrában Hajdú bebiztosította a vendégek győzelmét, miután hatalmas védelmi hibát kihasználva közelről a jobb alsó sarokba terelte a labdát. A végén a mérkőzés embere, Tisza duplázott, Sadjo kiugratása után 15 méterről gurított a jobb alsó sarokba – a 23 éves támadónak volt a nyolcadik gólja a bajnokságban.

A Kaposvár gyengén, sok hibával futballozott, jóllehet, az Újpest sem sziporkázott, a helyzeteit azonban jól használta ki, így megérdemelten győzött, és ezzel a harmadik helyre jött fel a tabellán. Illik megemlíteni, hogy a lila-fehér gárda csaknem két év után tudta újra megverni a Kaposvárt. Ősszel a somogyiak 2-0-ra nyertek a Megyeri úton.

Soproni Liga 19. forduló:
Gabona Trans-Kaposvár – Újpest FC 0-3 (0-0)
Gól: Tisza (47., 93.), Hajdú (84.)

Nyíregyháza-FC Sopron – mérkőzés nélkül 3-0

Szombati program:
Győri ETO FC-BFC Siófok, 14:30
Zalaegerszeg-Debrecen, 15:00
Budapest Honvéd-Paksi FC, 16:00
Vasas-FC Fehérvár, 16:00
FC Tatabánya-REAC, 16:00

Hétfői program:
MTK Budapest-Diósgyőr, 18:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik