Élet-Stílus

Lippi szerint az Arsenal nyeri a BL-t

Az olasz válogatottal világbajnokságot és korábban a Juventussal BL-t is nyerő Marcello Lippi szerint az Arsenal nyeri meg az idén a Bajnokok Ligáját.

Idén egy-egy olasz (Roma), spanyol (Barcelona), német (Schalke), török (Fenerbahce) és négy angol (MU, Liverpool, Arsenal, Chelsea) jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Az olasz válogatottal 2006-ban világbajnokságot nyert Marcello Lippi szerint közülük az Arsenalnak van a legnagyobb esélye arra, hogy a sorozat végén magasba emelje a trófeát.

Az Arsenalra fogad (goal.com)

Az Arsenalra fogad (goal.com)

„Az angolok dominálnak idén a Bajnokok Ligájában, s akár mind a négy klub befuthat, én mégis az Arsenal sikerére tippelnék, ugyanis momentán az észak-londoni csapat játssza a legjobb futballt” – kezdte a Paul Newman-hasonmásnak becézett szakvezető, aki tovább dicsérte Arsene Wenger legényeit.

„A földön tartják, nagyszerűen járatják a labdát, gyorsan és taktikusan futballoznak, tökéletesen alkalmasak arra, hogy felérjenek a csúcsra.” Lippi az Arsenal mellett egyébként a Manchester Unitedet is nagyra tartja. „A MU szintén remek csapat, amely Alex Ferguson keze alatt időről időre képes megújulni, a kollégám négy-öt évenként olyan együttest épít fel, amelyik joggal pályázik a Bajnokok Ligája-elsőségre.”

Az olasz győzelemmel záruló németországi vb után lemondó, azóta munkanélküli Lippi szavaira illik adni, hiszen nemcsak világbajnokságot, hanem BL-t is nyert, 1996-ban a Juventusszal ért fel a csúcsra. „Szerintem akkor nagyobb jelentősége volt a sorozatnak, ugyanis az volt az utolsó olyan év, amikor egy országot nem négy csapat, hanem csak egy, az aktuális bajnok képviselt. Ma már hígabb a mezőny” – tette hozzá a hatvanadik születésnapját szűk hónap múlva, április 11-én ünneplő edző.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik