Élet-Stílus

A Fiorentinát kapták Dzsudzsákék

Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV Eindhoven az olasz Fiorentinával találkozik az UEFA-kupa negyeddöntőjében, a Bayern pedig a Getafét kapta ellenfélül.

A Tottenhamet drámai csatában, büntetőkkel búcsúztató holland éllovas PSV-re a negyeddöntőben is erős csapat, a Fiorentina vár, amely a negyedik helyen tanyázik a Serie A tabelláján. Az olaszok az előző körben az Evertonnal babráltak ki, hazai pályán 2-0-ra nyertek, majd ugyanilyen arányban kaptak ki a visszavágón, de a szétlövésben ők voltak a jobbak.

„Örülök, hogy a Fiorentinát kaptuk, miután egy olyan csapatról van szó, amely igazán játssza a futballt. Igazából vagy őket, vagy a Getafét szerettem volna, bár szögezzük le, azért a nyolc között már nincs gyenge ellenfél. Szerencsére most három hétig nem kell az UEFA Kupával foglalkoznunk, addig pedig akár el is dőlhet a bajnokság, így teljes erővel koncentrálhatnánk az olaszokra” – nyilatkozta az MTI-nek a válogatott középpályás.

Amennyiben Duzsudzsák Balázsék a firenzei gárdán is túljutnak, úgy az UEFA-kupába a Bajnokok Ligájába csoportköréből átkerülő Glasgow Rangers (skót)-Sporting (portugál) párharc győztesével csapnak majd össze a manchesteri fináléért.

Dzsudzsákék is versenyben vannak még a trófeáért (uefa.com)

Dzsudzsákék is versenyben vannak még a trófeáért (uefa.com)

A sorozat legnagyobb esélyesének kikiáltott Bayern München a Getafét kapta ellenfélül, amely azért harcol, hogy az utolsó öt év során negyedszer is spanyol győztese legyen a sorozatnak.

A rekordbajnok mellett még egy német csapat, jelesül a Bayer Leverkusen is tagja a nyolcas mezőnynek. A „gyógyszertáriak” a Zenittel kerültek szembe, és ha sikerrel veszik az akadályt, abban az esetben a Bayernnel találkozhatnak az elődöntőben.

A negyeddöntő párosítása:
1. párharc: Bayer Leverkusen (német)-Zenit (orosz)
2. párharc: Glasgow Rangers (skót)-Sporting Lisboa (portugál)
3. párarc: Bayern München (német)-Getafe (spanyol)
4. párharc: Fiorentina (olasz)-PSV Eindhoven (holland)
Játékonapok: április 3./április 10.

Az elődöntőben:
A 3. párharc győztese-az 1. párharc győztese
A 2. párharc győztese-a 4. párharc győztese
Játékonapok: áprili 24./május 1.

Rekordbevétel Németországban

A német első és másodosztályú labdarúgóklubok az elmúlt évben rekordnak számító 1,75 milliárd eurós bevételt könyveltek el. A nézőszám sorozatban a hatodik esztendeje emelkedett, 2007-ben összesen 16,3 millión látták a helyszínen a mérkőzéseket. A 2006-os világbajnokság óta nőtt a női szurkolók száma is: az elmúlt évben a drukkerek 23 százaléka volt a gyengébbik nem képviselője. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik