Élet-Stílus

Dzsudzsákék büntetőkkel jutottak tovább

Dzsudzsák Balázs együttese, a PSV drámai csatában, tizenegyesekkel jutott tovább az UEFA-kupában a Tottenhammel szemben. A Juhász Rolanddal felálló Anderlecht ugyan nyerni tudott a favorit Bayern ellen, de a csodaszámba menő 2-1-es győzelem kevés volt ahhoz, hogy bejusson a sorozat negyeddöntőjébe.

A PSV egygólos előnnyel, magyar légiósa, Dzsudzsák Balázs a kispadon kezdte az eindhoveni visszavágót. A kivárásra játszó holland együttes az első félidőben gyenge teljesítményt nyújtott, ám Tottenham hiába játszott jobban, veszélyesebben, a kapuba nem tudott betalálni. A szünet után a hazaiak is feljavultak, helyzeteket dolgoztak ki, mindkét oldalon bőven adódtak gólszerzési lehetőségek, ám sokáig maradt a gólnélküli döntetlen, amely a PSV továbbjutását eredményezte volna.

A feltételes mód indokolt, ugyanis az angol Ligakupa-győztes Spurs a hajrában csak ledolgozta a hátrányát: Pascal Chimbonda jobboldali beadása után Dimitar Berbatov 15 méterről, kapásból lőtt a PSV kapujának jobb alsó sarkába.

A gól után Dzsudzsákot azonnal pályára küldte edzője, Sef Vergoossen. Az eredmény azonban már nem változott, s miután a ráadásbann sem született döntés, következhettek a büntetők.

Dzsudzsák Balázs öröme (AP)

Dzsudzsák Balázs öröme (AP)

A PSV magyar légiósa az ötödik párban került sorra, magabiztosan a jobb alsóba küldte a labdát, így 4-4-re alakította a párharc állást, és mivel ezt követően Gomes kapus védte Jermaine Jenas próbálkozását, ezzel kijavította Danko Lazovics korábbi hibáját, azaz kezdődött minden elölről.

Otman Bakkal, Dirk Marcellis, illetve Didier Zokora is magabiztosnak bizonyult, Chimbonda viszont a jobb alsó sarok mellé küldte a labdát, így a PSV jutott a negyeddöntőbe.

Fájhat az angol szurkolók szíve, hiszen a Tottenham mellett az Everton is büntetőkkel esett ki. A liverpooli gárda az első találkozón 2-0-ra kapott ki a Fiorentina otthonában, és a visszavágón ugyanilyen arányban nyert. A 16. percben egy jobboldali beadás után Andrew Johnson néhány lépésről sodorta be a kapuba a labdát, majd a 67. percben Mikel Arteta tüzelt mintegy 23 méterről a jobb alsó sarokba. Ezután már csak a büntetőpárbaj során született találat; a vendég olaszok 4-2-re nyerték a szétlövést, így ők várhatják a pénteki sorsolást.

Büntetőkkel ment tovább a Fiorentina (AP)

Büntetőkkel ment tovább a Fiorentina (AP)

A Zenit és a Bayer Leverkusen idegenben lőtt góllal ment tovább. Az orosz csapat 2-0-ra verte a francia Olympique Marseille-t a szerda esti visszavágón, a német csapat viszont 3-2-re kikapott a Bundesliga-rivális Hamburg otthonában, két rúgott gólja azonban aranyat, esetében továbbjutást ért.

A Bayern München már kvázi negyeddöntősként lépett pályára szerdán, miután az első meccsen kiütéssel, 5-0-ra verte Brüsszelben az Anderlechtet.

A visszavágón is jól kezdett a német listavezető, Lukas Podolski kapufája után a 9. percben Lucio fejesgóljával a vezetést is megszerezte. A folytatásban viszont már nem igazán vette komolyan a mérkőzést, ennek következményeként Serhat Akin egy pazar kiugratás után kiegyenlített (a jobb alsó sarokba lőtt a dermedten álló Michael Rensing mellett), majd egy védelmi hibát követően a 16 méterről kapuba bombázó Alekszandr Jakovenko révén a győztes gólt is megszerezte az Anderlecht. Juhász Roland az elsőtől az utolsó percig pályán volt a belga gárdában, amely 6-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

Kikapott, de simán továbbjutott a Bayern (AP)

Kikapott, de simán továbbjutott a Bayern (AP)

A spanyol Getafe akárcsak Lisszabonban, hazai pályán is legyőzte a Benficát. A visszavágó egyetlen gólját Albín szerezte a 77. percben, 22 méterről, szép mozdulattal emelt a portugálok kapujába. Csütörtökön két mérkőzéssel zárul az UEFA-kupa nyolcaddöntője, a Werder a Rangerst, a Sporting a Boltont fogadja. Előbbi párharc 0-2-ről, utóbbi pedig 1-1-ről indul.

UEFA Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:
Bayern München (német)-Anderlecht (belga) 1-2 (1-2)
Gól: Lucio (9.), illetve Sehat (20.), Jakovenko (35.)
Továbbjutott: a Bayern München, 6-2-vel.

Getafe (spanyol)-Benfica (portugál) 1-0 (0-0)
Gól: Albín (77.)
Tj.: a Getafe, kettős győzelemmel, 3-1-gyel.

Zenit (orosz)-Olympique Marseille (francia) 2-0 (1-0)
Gól: Pogrebnyak (39., 78.)
Tj.: a Zenit, 3-3-mal, idegenben lőtt góllal.

Hamburg (német)-Bayer Leverkusen (német) 3-2 (0-1)
Gól: Trochowski (53.), Guerrero (64.), Van der Vaart (80.), ill. Barbarez (19.), Gekasz (55.)
Tj.: a Leverkusen 3-3-mal, idegenben lőtt góllal.

PSV (holland)-Tottenham(angol) 0-1 (0-0, 0-1, 0-1) Tizenegyesekkel: 6-5
Gól: Berbatov (81.)
Tj.: a PSV, 1-1-gyel, tizenegyesekkel.

Everton (angol)-Fiorentina (olasz) 2-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Tizenegyesekkel: 2-4
Gól: A. Johnson (16.), Arteta (67.)
Tj: a Fiorentina, 2-2-vel, tizenegyesekkel.

Csütörtöki program:
Werder Bremen (német)-Rangers (skót), 20:30 (0-2)
Sporting Lisboa (portugál)-Bolton (angol), 21:00 (1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik