Élet-Stílus

Mancini mégis marad az Internél

Sok hűhó semmiért: Roberto Mancini előbb bejelentette, hogy a szezon végén távozik az Intertől, majd meggondolta magát, és arról beszélt, hogy folytatja a munkát a milánói klubnál, s minden vágya, hogy BL-t nyerjen a csapattal.

Roberto Mancini a Liverpool elleni vereség és BL-búcsú után azt mondta, a szezon végén elhagyja az Intert, ráadásul a döntését meg sem indokolta. Kijelentésével nemcsak a játékosait és a klub elnökét lepte meg, hanem a jelek szerint saját magát is.

Egy nappal később, azaz szerda este ugyanis már visszakozott, és azt magyarázta, minden vágya, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen az együttessel. „Beszéltem az edzővel, aki elmondta nekem, a következő szezonban is maradni akar, és arról is beszélt, hogy az európai kupaporondon is a csúcsra vezetné az Intert” – mondta előbb Massimo Moratti, a milánói kék-feketék első embere, majd a cirkusz főszereplője is mikrofon elé állt.

Meggondolta magát (AP)

Meggondolta magát (AP)

„A keddi találkozó után szívből beszéltem. Később Moratti elnök úr egyrészt biztosított a megértéséről, másfelől erőt adott nekem a folytatáshoz, és ezt nagyon köszönöm neki. Sajnálom, hogy félreértésre adtak okot a szavaim – nyilatkozta szerda este a 43 esztendős szakember, aki eddig két bajnoki címet, két Olasz Kupát és két olasz Szuperkupát nyert az Interrel. – A csapat az utolsó pillanatig harcol, azon vagyunk, hogy zsinórban harmadszor is elnyerjük a bajnoki címet, majd a következő szezonban megpróbáljuk megnyerni a Bajnokok Ligáját.”

Moratti múlt hét végén úgy nyilatkozott, annyira elégedett az Intert 2004 óta irányító edző munkájával, hogy azt sem bánná, ha az a klubtól menne nyugdíjba. „Nem fogom kirúgni, addig dolgozik az Internél, ameddig akar” – mondta néhány nappal ezelőtt a klub elnöke, aki jó kapcsolatban áll az edzővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik