Élet-Stílus

Kiütéssel nyert a Chelsea

A Chelsea kiütéses győzelemmel feledtette a szombati botlását, a Barnsley elleni FA-kupa-búcsút: bajnoki mérkőzésen 6-1-re győzte le a sereghajtó Derbyt.

A Chelsea esélyt sem adott a Derbynek, Frank Lampard egymaga négyet szerzett a londoni „kékek” hat góljából. A válogatott középpályás már a meccs elején betalálhatott volna, lövése után azonban a bal kapufa mentett, majd Joe Cole hibázott nagy helyzetben – a kapusba püfölte a labdát. Nem sokkal később Michael Ballack már a hálóba lőtt, de lesállás miatt a játékvezető érvénytelenítette ezt a találatot.

Maradt a gól nélküli állás, de nem sokáig. A Derby ellenállása a 28. percben tört meg, ekkor Lampard harcolt ki és értékesített egy büntetőt. A szünetig meg is duplázta az előnyét a nagy fölényben futballozó Chelsea: Roy Carroll ugyan tisztázott Nicolas Anelka elől, a labda azonban Salomon Kalou elé került, aki mintegy 25 méterről az üres kapu közepébe továbbított.

A térfélcsere után futószalagon jöttek a hazai gólok. Joe Cole átadása után Lampard két lépésről talált be, ezután Cole is feliratkozott az eredményjelzőre, miután Anelka lövését követően a kapuba pofozta a Carrollról kipattanó labdát.

Frank Lampard négy gólt szerzett (FP)

Frank Lampard négy gólt szerzett (FP)

S ezzel még nem volt vége: Lamprad előbb 22 méterről lőtt a jobb alsó sarokba, majd hat perccel később 15 méterről a bal alsót vette célba – és Carrol kapus ezúttal is tehetetlen volt.

A Derby becsületére legyen mondva, hogy 0-6-nál, David Jones révén legalább becsületgólt megszerezte. A Chelsea a harmadik helyen áll a tabellán, s egy meccsel kevesebbet játszva is csak öt pont a hátránya a listavezető Arsenallal szemben.

„Azt gondolom, jó esélyünk van arra, hogy megnyerjük a bajnokságot, hiszen ha az elmaradt meccsünket is megnyerjük, már csak két pont lesz a különbség, ráadásul itthon játszunk majd az Arsenallal. Még tíz mérkőzésünk lesz a Premier League-ben, szóval bármi megtörténhet” – magyarázta a Derby kiütése után Avram Grant, a londoni „kékek” menedzsere.

Szerdán még további két Premier League-meccsre került sor: a Portsmouth 4-2-re verte a Birmingham Cityt, az Aston Villa és a Middlesbrough pedig megosztozott a pontokon.

Premier League, 29. forduló – elhalasztott meccsek:
Aston Villa-Middlesbrough 1-1 (0-1)
Gól: Barry (74., 11-esből), ill. Downing (23.)

Portsmouth-Birmingham City 4-2 (2-2)
Gól: Defoe (6., 9., az elsőút 11-esből), Hreidarsson (49.), Kanu (90.), ill. Muamba (10.), Larsson (40.)

Chelsea-Derby County 6-1 (2-0)
Gól: Lampard (27., 57., 66., 73., az elsőt 11-esből), Kalou (42.), Cole (64.), ill. Jones (74.)

A vörös a nyerő szín

Egy felmérés szerint az angol labdarúgásban a vörös számít a nyerő színnek. Plymouthi és durhami egyetemisták kutatása alapján a második világháború óta a vörösben játszó csapatok szerezték a legtöbb győzelmet, míg a sárgában és narancssárgában pompázó együttesek számára termett a legkevesebb babér. Robert Barton, a durhami egyetem professzora elmondta: a vörös mezben játszók pszichológiai előnnyel lépnek pályára, miután ez a szín a férfi dominanciát, valamint az agressziót jelképezi – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik