Élet-Stílus

Ronaldinho kimaradt a brazil keretből

A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem jelölte a Barcelona sztárját a március végi, svédek elleni barátságos meccsre. Ott lesz viszont a keretben Alexandre Pato, aki január óta az AC Milanban rendszeresen szerepel.

Második alkalommal hagyja ki Ronaldinhót a selecao keretéből Carlos Dunga. A Barcelona sztárjának persze nem kell aggódnia, hiszen csupán csak egy barátságos meccsről van szó, mindenesetre jelzésértékű, hogy az utóbbi hónapokban kisebb hullámvölgyben lévő klasszis nem lesz ott a március 26-ai mérkőzésen.

A svéd és a brazil válogatott a londoni Emirates stadionban csap össze, az 1958-as világbajnoki döntő évfordulóján. A selecao a fináléban varázslatos játékkal, a fiatal Pelé és Vava két-két góljával 5-2-re legyőzte a házigazda skandinávokat.

A jubileumi meccsen Ronaldinhóval ellentétben ott lesz a brazil labdarúgás egyik legnagyobb tehetségének tartott Alexandre Pató, akit ugyan a Milan már tavaly nyáron leigazolt, de a támadó csak januártól játszhatott új csapatában. A 18 éves focista azóta kirobbanthatatlan a milánóiak kezdőjéből, és Carlo Ancelotti bizalmát hat bajnoki góllal hálálta meg.

Dunga szintén behívta Robinhót a Real Madridból, az aranylabdás Kakát és a spanyol Almeriánál védő Diego Alvest.

A brazil keret
Kapusok: Julio César (Inter) Diego Alves (Almería).

Védők: Maicon (Inter), Marcelo (Real Madrid), Daniel Alves (Sevilla), Rafinha (Schalke 04), Lucio (Bayern München), Álex (Chelsea), Leo (Gremio), Juan (Roma)

Középpályások: Lucas (Liverpool), Richarlyson (Sao Paulo), Gilberto Silva (Arsenal), Hernanes (Sao Paulo), Josué (Wolfsburg), Diego (Werder Bremen), Thiago Neves (Fluminense), Kaká (Milan), Julio Baptista (Real Madrid).

Támadók: Alexandre Pato (Milan), Robinho (Real Madrid), Luis Fabiano (Sevilla) Rafael Sobis (Real Betis).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik