Élet-Stílus

Lemondott az Inter trénere (videó)

A Liverpooltól elszenvedett keddi Bajnokok Ligája-vereséget követően Roberto Mancini, az Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzője bejelentette, hogy az idény végén távozik posztjáról.

“Utolsó két és fél hónapomat töltöm az Inter élén. A játékosokkal már közöltem ezt, így most már elmondhatom mindenkinek. A döntést korábban meghoztam, nincs összefüggésben a mostani vereséggel” – fogalmazott a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Mancini, akinek még négy éve volt hátra a szerződéséből.

“Tájékoztattam a klubelnököt, Massimo Morattit is, akivel egyébként soha nem volt problémám. Most az a fontos, hogy továbbra is összeszedetten futballozzunk itthon. Az Inter mindig is nagycsapat lesz, függetlenül attól, hogy ki az edzője” – mondta Mancini, aki nem közölte, hogy hol folytatja a pályafutását, azt azonban leszögezte, hogy a jövőben nem akar Olaszországban dolgozni.

Mancini itt már tudja, kiesett az Inter (Galéria)

Mancini itt már tudja, kiesett az Inter (Galéria)

Mancini bejelentése sokkolta a játékosokat. “Az edző tervei minket is megleptek. Remélem a BL-búcsú miatti felindulás mondatta csak vele, és meggondolja magát. Szeretnénk, ha maradna a csapatnál” – mondta Julio Cruz, akinek több lehetősége volt a gólszerzésre a Liverpool ellen, de akárcsak Zlatan Ibrahimovic, ő neki sem volt szerencséje a támadások befejezéseknél.

A milánói alakulat 1-0-ra kapott ki kedd este, és mivel a nyolcaddöntős összecsapás első mérkőzésén is alulmaradt – mégpedig 2-0-ra -, kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól. A Serie A-ban viszont hat ponttal vezeti a tabellát a milánói gárda, amely sorozatban harmadik bajnoki címét nyerheti.

Roberto Mancini játékosként a Bolognában kezdte 17 évesen a profi karrierjét, majd egy szezon után a Sampdoria játékosa lett és tagja volt a híres “aranycsapatnak”. 15 év után még három szezont lehúzott a Laziónál, majd egy rövid angliai kitérő után visszatért a római együtteshez Sven-Göran Eriksson másodedzőjeként.

2001 február végén menesztették a Fiorentina csapatától Fatih Terimet és Mancini elvállalta az új feladatot, immáron vezető edzőként dolgozott tovább. Aztán 2002 január 11-én menesztették őt is, a Fiorentina pénzügyi problémái miatt. Visszatért a Lazióhoz, majd innen szerződött két idény után az Interhez. A milánói gárdával a 43 éves tréner két bajnoki címet, két Olasz Kupát és két olasz Szuperkupát nyert.

—-Benitez: a kiállítás után könnyű dolgunk volt—-

A Liverpool csapata csapnivalóan kezdte az idei BL-szezont, az első három csoportmeccsen mindössze egy pontot szereztek. Novemberben úgy tűnt, hogy a négyesből sem lépnek tovább Rafael Benitezék, de azóta a csapat minden meccsét megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatban, és a kedd esti diadallal ott van a legjobb nyolc között.

“Megkönnyítette a dolgunkat, hogy Burdisso a második félidő elején megkapta második sárgáját. A csapatom remekül kihasználta az emberelőnyös helyzetet, és megérdemelten jutottunk a következő körbe” – nyilatkozta a mérkőzés után Benitez. “A Premier League erejét mutatja, hogy négy csapat is ott lesz a negyeddöntőben.”

A döntő pillanat (AP)

A döntő pillanat (AP)

“Számunkra a Bajnokok Ligája könnyebb, mint a bajnokság, hiszen itt csak két mérkőzés erejéig kell összpontosítani, nem pedig kilenc hónapon át. A Premier League-ben további három csúcscsapat is ott van, velük szemben minden meccsünk roppant nehéz. A fő cél idén is a BL megnyerése, s nem foglalkozom azzal, kit lenne jó kapnunk a pénteki sorsoláson. Döntőbe akarunk jutni ismét, s ha ez angol csapat kiverésével sikerül, még jobb…” – tett hozzá a mester.

A Liverpool védelmében 100. nemzetközi kupameccsén szereplő Jamie Carragher szerint a csapat idén ismét megnyerheti a Bajnokok Ligáját. “Európa talán legjobb csapatát ejtettük ki. Az Inter a hazai bajnokságot vezeti, és mindössze egyetlen egyszer kaptak ki. De mi ismét bebizonyítottuk, hogy bárkivel felvesszük a versenyt” – mondta a rutinos védő.

Az interesek a mérkőzés után érthetően csalódottan értékelték a párharcot. A Serie A-ban már 15 gólnál tartó Zlatan Ibrahimovic szerint is Burdisso kiállítása volt kedd este a fordulópont. “Ma este is balszerencsések voltunk, akárcsak Liverpoolban. Mind a két mérkőzést tíz emberrel fejeztük be, és azt hiszem ilyen körülmények között a csapat minden tőle telhetőt megtett a továbbjutás érdekében” – mondta a svéd válogatott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik