Élet-Stílus

Németh: semmi meglepő, más az intenzitás

A májusi Európa-bajnoki selejtezőtornára készülő U19-es magyar labdarúgó-válogatott egyik kulcsembere, Németh Krisztián a liverpooli hétköznapokról, Benitezről és a lehetőségeiről beszélt a lapunknak adott interjúban.

– Eleinte voltak nehézségeid az angol nyelvvel, jobban megy már? Sikerült beilleszkedned új egyesületednél?

Igen, hál’ istennek be tudtam illeszkedni, mind a hétköznapokba, mind az egyesületnél. Alapszinten már beszélem az angolt, meg tudom magam értetni, ha vásárolni megyek, és az edzői utasításokat is megértem. Persze van még hova fejlődni, de ha gondom van, akkor Gula (Gulácsi Péter) besegít.

– A liverpooli tartalékoknál remek a gólátlagod. Kinn is olyan nagy a médiafelhajtás körülötted, mint itthon? Adtál már interjút?

Az ilyen megkereséseket a klub intézi, de az angolom ugye még nem olyan jó, úgyhogy még erre nem volt precedens.

– A kinti edzések mennyiben mások, mint az itthoniak?

Ugyanazokat a gyakorlatokat csináljuk végig, ebből a szempontból semmi meglepő dolgot nem tapasztaltam. Az edzések intenzitása más, ami nekem kimondottan tetszik. Mindenki odateszi magát, és a munkának véleményem szerint csak így van értelme, így lehet fejlődni.

– Bírtad az odaigazolásod után az edzéseket?

Eleinte kemény volt, de csak azért, mert egy kisebb sérüléssel bajlódtam, amikor megérkeztem Liverpoolba. Azóta belejöttem a munkába. Nem is volt nehéz dolgom, hiszen mellettem mindenki hihetetlen profi hozzáállással dolgozik. A csapattársaim fiatalok, az edzésmunkát mindenki nagyon komolyan veszi, bizonyítani akarnak, hogy valamikor a jövőben a nagycsapatban is bemutatkozhassanak. Talán ezért is vezetjük jelenleg a bajnokságot (FA Premier Reserve League North).

„Sokat kell letenni az asztalra” (MTI)

– Simon Andráson és Gulácsi Péteren kívül vannak már barátaid?

Persze, szoktunk többen összejárni. Van egy holland csatártársam, és az egyik francia fiúval is jóban vagyok. Velük szoktam elmenni, vagy esetleg egy jót beszélgetni. De a többiekkel is jó a kapcsolatom, remek a csapatszellem.

– Milyen visszajelzéseket kapsz a trénertől (Gary Ablett), illetve Rafael Beniteztől?

Természetesen szoktunk beszélgetni a trénerrel, aki állandóan arra biztat, hogy a továbbiakban is ilyen lelkesen végezzem a munkámat, mert csak így tudom megmutatni, mire is vagyok képes. Ezt persze nem is kell mondania, tisztában vagyok azzal, hogy csak akkor lehetek hosszú távon eredményes, ha maradéktalanul teljesítem a szakmai stáb kéréseit.

– Benitezt az angol sajtó már többször temette. Szerinted váltani kellene a nagycsapatnál?

Hármunk szempontjából természetesen az lenne a legjobb, ha maradna Rafael Benitez, hiszen ő vitt minket Liverpoolba. Szerintem Benitez Liverpool-szintű edző, aki megfelel a klub elvárásainak. A közvélemény és a szurkolók is őt akarják. Azt gondolom, hogy maradni és bizonyítani fog. Amit korábban már meg is tett, hiszen BL-győzelemre vezette a csapatot.

– Benitez néhány napja igen hízelgően nyilatkozott rólad. A tréner szerint pár éven belül a nagycsapatban is szerepelhetsz. Te hogy látod az esélyeidet?

Egy Liverpool-szintű csapatba nagyon nehéz bekerülni. Sokat kell ahhoz letenni az asztalra, hogy egyáltalán a keretbe beférjek. Türelmesen várok, a meccseken és az edzéseken maximálisan odateszem magam. Ha egyszer felhívnak edzeni a nagycsapathoz, akkor állok elébe.

– Azzal már elégedett lennél, ha kölcsönbe egy másik csapathoz kerülnél?

Erről egyelőre nincsen szó, úgyhogy erre nem is tudok igazán mit mondani.

– Itthon óriási az elvárás az U19-es válogatottal szemben. Idén kijuthatunk az Európa-bajnokságra?

Remek és tehetséges a társaság, de a legutóbb is csak egy hajszállal maradtunk le, úgyhogy nem akarok semmit sem elkiabálni. Ez már a selejtezőkör második szakasza, nem hiszem, hogy lesznek könnyű meccseink.

– Egy gyors tippet kérnénk tőled, ma este ki fog nyerni? (A Liverpool a BL-nyolcaddöntőjében az Interhez látogat. Az első meccset az angolok 2-0-ra nyerték.)

Remélem a Liverpool. Az eredményt nagyon nehéz lenne megtippelni, a lényeg az, hogy ők menjenek tovább a legjobb nyolc közé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik