Élet-Stílus

Soproni Liga: feljött a Loki

A bajnoki címvédő DVSC együttesének nagy szüksége volt egy győzelemre a 18. forduló zárómérkőzésén. A Siófok nem is nehezítette meg különösebben a Loki dolgát, és a 2-0-s győzelemmel a debreceniek feljöttek a tabella második helyére.

A magyar bajnok hazai pályán azonnal nekiesett az ellenfelének, de a Siófok sem állt be védekezni. Az első percek pörgős játéka nem hozott gólt, elsősorban azért, mert mindkét oldalon rengeteg volt a pontatlan labda. A 10. percben aztán kis híján megszerezte a vezetést a Loki, de előbb Máté fejese, majd Takács lövése is a kapufán csattant.

A hazai közönségnek az első gólra sem kellett sokat várnia: az őszi szezonban parádésan teljesítő Kouemaha Sándor passzával lépett ki a védők közül, és 10 méterről a tehetetlen vendégkapus lába között a hálóba passzolt. A szünetig bebiztosíthatta volna a győzelmét a Debrecen, a Siófok azonban némi szerencsével kihúzta újabb gól nélkül.

A debreceniek első gólja (MTI)

A debreceniek első gólja (MTI)

A fordulás után sokkal bátrabban, és ami fontosabb pontosabban futballozott a Siófok, ám ez az eredmény nem mutatkozott meg. A debreceni közönség egyre türelmetlenebbül figyelte a kedvenceik produkcióját, a 67. percben azonban Czvitkovics egy ritka nagy góllal megduplázta a Loki előnyét. Kouemaha rosszul vett át egy átadást, a labda visszakerült a középpályás elé, aki 19 méterről a bal felső sarokba csavart.

A második gól szemmel láthatóan megfogta a vendégeket, a hátralévő percekben már csak egy csapat volt a pályán. A Loki látványosan futballozott az utolsó félórában, az eredmény viszont már nem változott.

Győzelmével a címvédő feljött a második helyre a tabellán. Az éllovas MTK-vel szemben hárompontos a Herczeg András által irányított gárda lemaradása.

Soproni Liga, 18. forduló:
DVSC-TEVA – BFC Siófok 2-0
Gól: Kouemaha (27.), Czvitkovics (67.)

Pénteki meccsek:
FC Sopron-Vasas – mérkőzés nélkül 0-3
Fehérvár FC-Budapest Honvéd 0-0

Szombati meccsek:
Újpest FC-MTK Budapest 1-3
Paksi FC-Gabona Trans Kaposvár 1-1
FC Tatabánya-Győri ETO 1-3
DVTK-Borsodi – ZTE FC 1-1
REAC-Nyíregyháza 2-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik