Élet-Stílus

Kikapott a Barca, nyolc gól Mallorcán

A Villarreal egy góllal nyert a Barcelona otthonában, és a vendégek a győzelmükkel megerősítettek a harmadik helyüket. A Valencia ikszelt, a Sevilla nyert, a Mallorca pedig átgázolt az újonc Huelván a 27. fordulóban.

Fel volt adva a lecke a katalánoknak, hiszen az éllovas Real Madrid szombaton megverte az Espanyolt, így a katalánoknak győzniük kellett hazai pályán a Villareal ellen, hogy maradjon az ötpontos különbség. A Barca azonban az Atletico elleni 2-4- után ismét elbukott, így már nyolc pont az előnye a királyi gárdának.

Lionel Messi sérülése miatt nem játszhatott, a Ronaldinho-Henry-Eto’o trió viszont nem tudott mit kezdeni a Villareal védelmével. A vendégek az első perctől kezdve a kontralehetőségekre vártak, a Barcánál pedig hiába volt többet a labda, komoly helyzetet alig tudott kialakítani Frank Rijkaard csapata.

Elúszott a bajnokság? (AP)

Elúszott a bajnokság? (AP)

Az egyik ilyen gyors ellentámadásból meg is szerezte a vezetést a Villareal: az előretörő Guille Francót Valdes söpörte el a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Marcos Senna magabiztosan értékesítette. A félidő hátralévő részében, és a szünet után sem változott a játék képe, de pillanatokkal Henry lecserélése után kiegyenlített a Barca. Iniesta lódult meg a bal szélen , betört a tizenhatoson belülre, és a középen érkező Xavival rúgatott egy gólt.

Ezzel azonban el is lőtte a puskaporát a katalán csapat, amely ráadásul egy Villareal-kontránál elaludt, és a dán Tomasson a 80. percben eldöntötte a mérkőzést.

A Sevilla szokás szerint Luis Fabianónak köszönheti, hogy sikerült otthon tartani a három pontot az újonc Levante ellen. A vendégek már a 4. percben előnybe kerültek, de Keita kiegyenlített, majd a 20. bajnokiján pályára lépő brazil belőtte 20. gólját. A Valencia egy kétgólos előnyt szórakozott el a Deportivo la Coruna ellen, a Mallorca pedig kiütötte a Huelvát. Az újonc kapusa már az első félidőben ötször kapitulált, és a második félidőben még két gólt beszedett.

Primera División, 27. forduló:
FC Barcelona-Villarreal 1-2
Gól: Xavi (67.), illetve Senna (31., 11-esből), Tomasson (81.)

Valencia-Deportivo La Coruna 2-2
Gól: Mata (17.), Villa (24.), illetve Sergio (37.), Lafita (45.)

Athletic Bilbao-Valladolid 2-0
Gól: Gabilondo (6., 68.)
Kiállítva: Lopez (56., Valladolid)

Real Mallorca-Recreativo Huelva 7-1
Gól: Arango (18., 47., 51.), Güiza (22., 32.), Borja Valero (37., 41.), illetve Ruben (40.)

Osasuna-Almería 2-1
Gól: Sola (6.), Cruchaga (29,), illetve Corona (20.)

Racing Santander-Real Betis 3-0
Gól: Duscher (50.), Garay (59.), Tchité (88.)
Kiállítva: Melli (49., Betis)

Real Murcia-Getafe 0-3
Gól: Pablo Hernandez (56.), Albin (84.), Casquero (87.)

Sevilla-Levante 2-1
Gól: Keita (28.), Luis Fabiano (48.), illetve Riga (4.)

Szombati meccsek:
Real Zaragoza-Atlético Madrid 2-1
Real Madrid-Espanyol 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik