Élet-Stílus

F1: eladják a Super Agurit

Úgy tűnik, hogy a Super Aguri nem marad le a rajtrácsról, a japán kiscsapat is elkezdi az idényt Melbourne-ben. Az istálló első embere hétfőn bejelentette, hogy megállapodtak egy angol tanácsadó vállalattal.

A Super Aguri hétfői közleménye szerint az autóipar területén dolgozó, londoni székhelyű Magma Grouppal sikerült megállapodni az istállónak, amely a téli tesztek nagy részét anyagi gondjai miatt kénytelen volt kihagyni. „A különböző szponzorokkal folytatott megbeszélések után megállapodtunk a Magma Grouppal” – közölte Aguri Suzuki.

A megbeszélések részleteit nem hozták nyilvánosságra, a csapatvezető csak annyit mondott, hogy nem egy új szponzorról van szó. Egyes sajtójelentések szerint a cég néhány héten belül átveszi a csapatot. „A tárgyalások nem fejeződtek be, de egyelőre nem vagyok abban a helyzetben, hogy részletekkel szolgáljak” – tette hozzá a csapatfőnök.

Tavaly is az utolsó pillanatban álltak elő (vezess.hu)

Tavaly is az utolsó pillanatban álltak elő (vezess.hu)

A Super Aguri emellett a motorokat szállító Honda gyárral is megegyezett a további együttműködésről, így a Super Aguri biztosan részt vehet az idei világbajnokságon. A két pilóta személye nem változott, azaz a versenyeken a japán Szato Takuma és a brit Anthony Davidson vezeti majd az istálló gépeit.

„Idén télen mindössze három napot teszteltünk, és ez nem sok jóval kecsegtet az előttünk álló versenyekre” – nyilatkozta Davidson. A pénzügyi gondok miatt a tesztelés mellett az új autó ünnepélyes bemutatóját is le kellett mondani-

—-Elégedett a Ferrarival a Jégember—-

A vb-címvédő Kimi Räikkönen, a Ferrari pilótája azt mondta, hogy ilyen jó előjelekkel még sohasem vágott neki a Forma-1-es világbajnoki sorozatnak.

“Az elmúlt esztendőben jól megismertem a csapatot, tudom, ki mint teszi a dolgát. Kiváló a kapcsolatom a mérnökökkel, a szerelőkkel, jóval könnyebb most a dolgom, mint egy esztendővel ezelőtt” – nyilatkozta honlapján a Jégembernek becézett finn versenyző a vasárnapi melbourne-i idénynyitó előtt.

Címvédésre készül (vezess.hu)

Címvédésre készül (vezess.hu)

Räikkönen elmondta, hogy elégedett az idei világbajnokságra épített Ferrarival, amely véleménye szerint megbízható és jóval gyorsabb lesz a hosszú kanyarokban.

“Bízom abban, hogy végig az élen leszünk és ha a szerencse is mellém szegődik, akkor megvédhetem a vb-címemet. Ami pedig az ausztráliai szezonnyitót illeti, nagyon kell figyelni, mert a pályát egy évben csak egy alkalommal használják, ezért az első napon még nagyon csúszik.”

Räikkönnen, aki a McLaren-Mercedesszel 2005-ben második, 2006-ban pedig ötödik volt a világbajnoki pontversenyben, a visszavonult német extraklasszis, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher helyére érkezett a Ferrarihoz. Tavaly – hallatlan izgalmak közepette, az utolsó futamon – lett világbajnok az autósport elitkategóriájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik