Élet-Stílus

Raúl mentette meg a Realt

A hétközi BL-blama után a bajnokságban javított Bernd Schuster együttese hazai pályán az Espanyol ellen. Raúl 200. bajnoki gólját szerezte a Real Madrid mezében, és néhány hónapon belül megdöntheti a legendás Alfredo di Stefano pazar rekordját.

Az AS Roma ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján borzalmasan gyengén muzsikált a spanyol bajnokságot vezető királyi gárda. A nyáron érkezett német tréner mellett látványosan kiállt a klub vezetése, de egy újabb vereség a bajnokságban biztosan megmozgatta volna a spanyol újságírók fantáziáját. Bernd Schusternek egyelőre nincs miért aggódnia, hiszen a csapata, ha nem is könnyen, de legyőzte az ötödik helyen álló Espanyolt.

Az első félidőben elképzelés nélkül futballozott a madridi csapat, nem is csoda, hogy a vendégek szerezték meg a vezetést Valdo révén. Az egykoron realos középpályás egy szöglet után remekül helyezkedett a hosszúnál, és senkitől sem zavartatva közelről a kapuba fejelt. Az Espanyol megérdemelten vezetett, és a hirtelen teljesen elnémuló Bernabeuban több lehetőségük is volt az előny növelésére. A máskor oly biztos Casillas is hibázott, csak a szerencséjének köszönhette a Real, hogy nem kapott újabb gólt.

200. bajnoki gólját szerezte az Espanyol ellen (dpa)

200. bajnoki gólját szerezte az Espanyol ellen (dpa)

Az első játékrész hajrájában szinte a semmiből egyenlített a hazai csapat. Akárcsak a vendégek góljánál, ismét a bal szélről érkezett a beívelés, Higuain közelről tüzelt, a labda pedig Kameni térdéről a kapufára, majd a hálóba pattant.

A Real-játékosok a második félidőben is érthetetlen hibákat követtek el, és az egy-egy elleni összecsapások nagy részét is elvesztették. Julio Baptista alvajáróként bandukolt a pályán, az Espanyol könnyedén uralta a középpályát. A helyzet Sneijder becserélésével némileg változott, mégis inkább egy újabb Espanyol-találat lógott a levegőben.

A bíró azonban egy igencsak megkérdőjelezhető ítélettel ajándékozta meg a hazai csapatot: Raúl birkózott a védőjével, aki a visszajátszás tanulsága szerint még a tizenhatoson kívül szabálytalankodott vele. A bíró habozás nélkül a befújta a tizenegyest, majd kiosztott két sárgát a vehemensen reklamáló vendégeknek. A sértett maga végezte el a büntetőt, és állította be a 2-1-es végeredményt.

Raúl 200. bajnoki gólját szerezte a Real Madridban, és egyre közelebb kerül Alfredo di Stefano megdönthetetlennek tartott rekordjához: Puskás Ferenc egykori csapattársa 216-ot termelt a királyi gárda mezében.

Primera División, 27. forduló:
Real Zaragoza-Atlético Madrid 2-1
Gól: Pablo (34. öngól), D. Milito (73. tizenegyes), illetve Simao (26.)

Real Madrid-Espanyol 2-1
Gól: Higuain (43.), Raúl (72., 11-esből), illetve Valdo (30.)

Vasárnapi meccsek:
Athletic Bilbao-Valladolid 17 ó
Real Mallorca-Recreativo Huelva 17
Osasuna-Almería 17
Racing Santander-Real Betis 17
Real Murcia-Getafe 17
Sevilla-Levante 17
Valencia-Deportivo La Coruna 19
FC Barcelona-Villarreal 21

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik