Élet-Stílus

A PSV-Ajax rangadó is elmarad

A vasárnapra tervezett négy mérkőzésből a holland szövetség (KNVB) hármat elhalasztott a rendőrök sztrájkja miatt, köztük a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató, éllovas PSV Eindhoven Ajax Amsterdam elleni rangadóját.

A helyi rendőrség sztrájkja miatt az AZ Alkmaar-Feyenoord és a VVV Venlo-FC Twente mérkőzés mellett a PSV-Ajax rangadóra sem kerül sor vasárnap a holland labdarúgó-bajnokságban. Guus Braks, Eindhoven polgármestere szombat délelőtt jelentette be, hogy elmarad a sorsdöntőnek ígérkező meccs, mivel rendődrök nélkül nem garantálható annak biztonságos megrendezése.

Az Ajax azonban a szombati nap folyamán „futott még egy kört”, az amszterdami klub megpróbálta elérni, hogy a rangadó idejére függesszék fel a rendőrök a sztrájkot, de nem járt sikerrel, így biztossá vált, hogy Dzsudzsák Balázsék vasárnap nem mérkőzhetnek meg legnagyobb riválisukkal. A listavezető PSV jelenleg hat ponttal előzi meg a második helyezett Ajaxot.

Vasárnap üres marad a Philips Stadion (Pics United)

Vasárnap üres marad a Philips Stadion (Pics United)

A fizetésemelést követelő rendőrök munkabeszüntetése miatt a szezonban már másodszor kellett mérkőzéseket elhalasztani Hollandiában. A helyi szövetség (KNVB) képviselője elmondta, hamarosan kihirdetik a most lefújt három bajnoki új időpontját.

Holland bajnokság, 28. forduló
Szombaton játszották:
Heracles Almelo-Utrecht 2-1
SC Heerenveen-NAC Breda 3-0
Willem II-FC Groningen 1-2
Excelsior-Vitesse Arnhem 1-2
NEC Nijmegen-De Graafschap 3-1

Vasárnapi program:
AZ Alkmaar-Feyenoord – elhalasztva
VVV Venlo-Twente Enschede – elhalasztva
Sparta Rotterdam-Roda JC, 14:30
PSV Eindhoven-Ajax – elhalasztva

Ajánlott videó

Olvasói sztorik