Élet-Stílus

Leverkusenben vesztették Husztiék

Két góllal kikapott a magyar válogatott középpályás csapata, a Hannover a Bayer Leverkusen otthonában a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. A másik vasárnapi meccsen a Hamburg gólnélküli döntetlent játszott Nürnbergben.

A Leverkusen és a Hamburg csütörtökön az UEFA-kupa nyolcaddöntőjében csapott össze, és akkor a gyógyszergyári csapat hazai pályán 1-0-ra győzött. A bajnokságban a BL-szereplést érő helyekért ádáz harcot vívó két együttes vasárnap a bajnokságban lépett pályára, és hazai porondon is a Leverkusennek ment jobban.

A Bayer a legutóbbi bajnoki fordulóban meglepetésre hazai pályán kapott ki a Bochumtól, a Hannover ellen azonban sima győzelmet aratott Michael Skibbe csapata, és egy pontra megközelítette a tabella harmadik helyén álló hamburgiakat.

A Leverkusen a sárgalapos eltiltás miatt hiányzó Barbarez helyére beküldött Gekas pazar emelésével szerezte meg a vezetést fél óra elteltével.

A görög Gekas parádés gólt lőtt (dpa)

A görög Gekas parádés gólt lőtt (dpa)

Percekkel később a svájci Barnetta egy remek összjáték után megduplázta az előnyt, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A hannoveriek végig rendkívülien gyámoltalanul futballoztak, esélyük sem volt idegenben, még csak a pontszerzésre sem. A gyenge Husztit a 67. percben lecserélte Dieter Hecking vezetőedző.

A másik vasárnapi mérkőzésen borult a papírforma, miután a kieső helyen tanyázó nürnbergiek pontot raboltak hazai pályán a Hamburgtól. Az eseménytelen összecsapáson a házigazdák csapatkapitányuk nélkül álltak ki, de a vendégeknél is jó néhány alapember hiányzott.

Bundesliga, 23. forduló:
Bayer Leverkusen-Hannover 96 2-0
Gól: Gekasz (30.), Barnetta (39.)

1. FC Nürnberg-Hamburger SV 0-0

Pénteki meccs:
Borussia Dortmund-Hertha BSC 1-1

Szombati meccsek:
Eintracht Frankfurt-VfL Bochum 1-1
MSV Duisburg-Hansa Rostock 1-1
Bayern München-Karlsruher SC 2-0
VfL Wolfsburg-Energie Cottbus 3-0
VfB Stuttgart-Werder Bremen 6-3
Arminia Bielefeld-FC Schalke 04 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik