Élet-Stílus

Tömegverekedés egy kolumbiai focimeccsen

Nyolcvan sérültje van annak a nézőtéri csatározásnak, amely a Deportivo Cali-America kolumbiai futballrangadó közben robbant ki szombat este. Több embert - köztük három rendőrt - szúrt sebbel ápolnak.

A nézőtéri erőszak azután robbant ki, hogy az America játékosainak tiltakozása ellenére Wilman Roldan bíró nem adott meg egy tizenegyest. A focisták összeverekedtek, és a két csapat edzője sem kímélte egymást: az America mestere, Diego Umana a hírek szerint megütötte kollégáját, Daniel Carrenót, aki megpróbálta egy hátbavágással visszaadni a kölcsönt, de játékosai elrángatták a tett színhelyéről.

Az eset után egymásnak mentek a lelátókon a vendégszurkolók, a rendőrök könnygázzal és gumibottal próbálták megfékezni a randalírozókat. Több embert szúrt sebbel a gyepszőnyegen láttak el, majd onnan szállították őket egy helyi kórházba. A Vöröskereszt szerint közülük tízen súlyos sérüléseket szenvedtek.

Rendőrök a lelátón (AFP)

Rendőrök a lelátón (AFP)

A bíró az elfajult meccset lefújta a 82. percben, mire a vendégcsapat futballistái őt magát vették üldözőbe, ám a sípmester be tudott menekülni az öltözőbe. A labdarúgó-mérkőzés lefújásakor a Cali vezetett 1-0-ra.

A helyi vöröskeresztes segítők nyolcvan sebesültről számoltak be, de a sérültek száma vélhetően magasabb ennél, mivel az összecsapások a stadionon kívül is folytatódtak a félbeszakadt rangadót követően.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik