Élet-Stílus

Győzelemmel jubilált az Inter

Az Internazionale együttese vasárnap ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A csapat a kieső helyen álló Reggina elleni kötelező sikerrel hangolt a nagy eseményre, és a keddi BL-rangadóra a Liverpool ellen. Délután a Juventus, a Milan és a Roma is idegenben próbálja tartani a lépést a listavezető milánóiakkal.

Az Inter az utóbbi hetekben magához képest gyengébben szerepelt. Roberto Mancini együttese e legutóbbi három bajnokijából egyet sem tudott megnyerni, ráadásul a múlt hétvégén először szenvedett vereséget a csapat az idei kiírásban. A Reggina tökéletes ellenfélnek tűnt, hiszen az utolsó előtti helyen álló együttesnél új tréner debütált a kispadon.

Nevio Orlandinak az első percekben nem volt oka panaszra, a vendégeké volt az első helyzet a Giuseppe-Meazza Stadionban. Az Inter álmosan kezdett, de a 14. percben megszerezte a vezetést egy kétes bírói ítéletet követően. Cambiassót a tizenhatoson kívül buktatták a védők, és hiába tiltakoztak a vendégek, a bíró a tizenegyespontra mutatott. Zlatan Ibrahimovics bevágta a büntetőt, a szezonban már a nyolcadikat.

Már a meccs előtt ünnepeltek (AFP)

Már a meccs előtt ünnepeltek (AFP)

A gól után a hazai csapat gyorsan el akarta dönteni a három pont sorsát, de a Reggina sem adta fel a támadásvezetést, és Valdes lövésénél hatalmas bravúrt kellett bemutatnia Cesarnak a bajnoki címvédő kapujában.

A mérkőzést eldöntő találat pillanatokkal később született: egy jobb oldali szabadrúgást követően Burdisso mindenkinél magasabbra emelkedett, és fejjel megduplázta az Inter előnyét. A szünet előtt Ibrahimovics lőtt egy irtózatosan nagy kapufát, majd a folytatásban, ahogy a társai ő is visszavett a tempóból.

Az interesek feltehetően már a Liverpool elleni BL-visszavágóra spóroltak az erejükkel, és csak a brazil kapusnak köszönhetik, hogy végül megúszták gól nélkül. A címvédő előnye kilenc pontra nőtt a Romával szemben, Tottiék délután ahhoz a Napolihoz látogatnak, amely egy hete elverte a listavezetőt.

Serie A, 27. forduló:
Palermo-Udinese 1-1
Gól: Simplicio (34.), illetve Felipe (65.)

Internazionale-Reggina 2-0
Gól: Ibrahimovic (14., 11-esből), Burdisso (34.)

Vasárnapi meccsek:
Catania-Cagliari 15 ó
Empoli-AC Milan 15
SS Lazio-Livorno 15
SSC Napoli-AS Roma 15
Parma-Sampdoria 15
Siena-Fiorentina 15
Torino-Atalanta 15
Genoa-Juventus 20:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik