Élet-Stílus

Elvesztette veretlenségét a Győr

A Győr ugyan kikapott a vendég orosz Toljattitól, mégis megnyerte középdöntős csoportját, és a női kézilabda Bajnokok Ligája áprilisi elődöntőjében a szintén orosz Zvenyigorod csapatával találkozik. Az ETO 31 győzelem után először szenvedett vereséget az idényben.

A hazai csapatban a sérült Pálinger (boka) és Tomori (ujjtörés) nélkül lépett pályára. A két gárda első összecsapásán a Győr 28-22-re diadalmaskodott Oroszországban.

Nehezen lendült bele a hazai csapat, nyoma sem volt annak a lehengerlő játéknak, amely a korábbi meccseket jellemezte. Görbicz büntetőt rontott, a vendégek pedig még emberhátrányban is betaláltak, így aztán több mint negyedóráig vezettek. Mihelyt a kapuban Herr, átlövésben pedig Bradeanu egyre jobban teljesített, sikerült egyenlíteni. Az oroszok jól tartották magukat, és időkérésük után egészen a szünetig náluk volt az előny.

Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője hiába rimánkodott (MTI)

Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője hiába rimánkodott (MTI)

A fordulást követően az ETO átvette a vezetést, de ez nem tartott sokáig, mert megint előjöttek a hibák. A kiállítások is akadályozták, hogy a lendület megmaradjon. A Toljatti biztosan őrizte előnyét.

Őrületes hajrába kezdett a magyar csapat, amely négygólos hátrányból egyenlített is az 56. percben (33-33). A kritikus szakaszban azonban Bradeanu és Görbicz hétméterest hibázott, illetve Szidorova védett, és ez már nem “fért bele”.

A tartalékos, kevésbé motivált Győr, amely ebben az idényben 31 siker után először kapott ki, az áprilisi elődöntőben a szintén orosz Zvezda Zvenyigorod csapatával mérkőzik. Az első mérkőzést Oroszországban, a visszavágót pedig az ETO otthonában rendezik.

A magyar bajnokság listavezetője a jövő szombaton Rimnicu Valceában lép pályára, a találkozónak már csak a továbbjutásról álmodó román együttes számára van tétje.

Női Bajnokok Ligája, középdöntő, 5. forduló
1. csoport:
Győri Audi ETO KC-Lada Toljatti (orosz) 33-34
Oltchim Valcea (román)-Nürnberg (német) 39-27

Az állás:
1. (és már csoportgyőztes) Győr 8 pont
2. Toljatti 6
3. Valcea 5
4. Nürnberg 1

2. csoport:
Hypo NÖ (osztrák)-Slagelse (dán) 30-20
Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Viborg (dán) 37-32

Az állás:
1. (és már csoportgyőztes) Hypo NÖ 10
2. (és már elődöntős) Zvenyigorod 6
3 Viborg 4
4. Slagelse 0

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik