Élet-Stílus

Hajnalék kikaptak a Bayerntől

Hazai pályán a Bayern München 2-0-ra verte a Hajnal Tamással felálló Karlsruhe csapatát, s ezzel hét pontra növelte előnyét a második Werder Bremennel szemben, amely 6-3-ra kapott ki Stuttgartban a Bundesliga 23. fordulójában.

A listavezető bajorok az ötödik helyen álló Karlsruhe csapatát látták vendégül a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. A vendégek magyar karmestere, Hajnal Tamás a találkozó előtt a játékostársai nevében elmondta, nincs rajtuk teher, az esélytelen nyugalmával játszhatnak az Allianz-Arénában. A első félidőben jól is tartotta magát a Karlsruhe, a müncheniek sokáig nem találtak fogást a vendégeken, csak „helyzetecskéi” voltak.

A jég, esetünkben a Karlsruhe ellenállása a 41. percben tőrt meg. Luca Toni villanásával szerzett vezetést a Bayern, az olasz csatár remekül fordult kapura a védője mellett, majd 13 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A mérkőzést Franck Ribery 64. percben szerzett – szintén parádés – találata döntötte el, ezután ugyanis már kedvét veszítette a KSC. Hajnal Tamás végig a pályán volt, a vendégek közül ő volt a legaktívabb, ám hiába igyekezett, nem tudott segíteni a csapatán, amely egy helyet visszaesett a tabellán, jelenleg hatodik a Karlsruhe.

Luca Toni 14 gólnár jár a bajnokságban (AP)

Luca Toni 14 gólnár jár a bajnokságban (AP)

A Bayern München természetesen megőrizte vezető helyét, ráadásul növelte is az előnyét (az most hét pont), miután a második Werder kikapott a bajnok Stuttgart otthonában. A brémaiak Hugo Almeida fejesgóljával ugyan megszerezték a vezetést, ám a a Stuttgart a félidő végére átvette a vezetést, végül 6-3-ra nyert. A mérkőzés hőse Mario Gomez volt, aki mesterhármast ért el, ráadásul még egy gólpaszt is kiosztott.

A 22 esztendős német válogatott csatár kiváló formában van, utóbbi négy bajnokiján hét gólt termelt, összesen 14-szer volt eredményes a szezonban. Cacau is remekelt a Werder ellen, a brazil két góllal és egy „assziszttal” segítette a csapatát.

A hét közben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutó Schalke zsinórban három vereség után idegenben szerezte meg a három pontot, Gustavo Varela és Halil Altintop révén 2-0-ra nyert az Arminia Bielefeld pályáján.

Bundesliga, 23. forduló:
Eintracht Frankfurt-VfL Bochum 1-1 (0-0)
Gól: Toski (49.), ill. Azaouagh (67.)

MSV Duisburg-Hansa Rostock 1-1 (1-1)
Gól: Grlic (7.), ill. Agali (20.)

Bayern München-Karlsruher SC 2-0 (1-0)
Gól: Toni (41.), Ribéry (65.)

VfL Wolfsburg-Energie Cottbus 3-0 (2-0)
Gól: Gentner (17.), Marcelinho (20., 76.)

VfB Stuttgart-Werder Bremen 6-3 (2-1)
Gól: Gomez (20., 43., 65.), Cacau (66., 87.), Mertesacker (84., öngól), ill. Almeida (9.), Boesnich (60.), Rosenberg (77.)
Kiállítva: Mertesacker (89.)

Arminia Bielefeld-FC Schalke 04 0-2 (0-1)
Gól: Varela (24.), Halil Altintop (74.)

Pénteken játszották:
Borussia Dortmund-Hertha BSC 1-1 (1-0)

Vasárnapi program:
1. FC Nürnberg-Hamburger SV, 17:00
Bayer Leverkusen-Hannover 96, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik