Élet-Stílus

Gödörben az Újpest

Tovább tart az Újpest vesszőfutása: a bajnoki címre hajtó lila-fehérek sorozatban másodszor kaptak ki a bajnokságban. A Soproni Liga 18. fordulójában, szombat délután a listavezető MTK két góllal nyert a Szusza Ferenc Stadionban.

A tavaszi nyitány előtt nagy terveket szövögető Újpest az előző körben nagy pofont kapott Zalaegerszegen (1-4), majd a hét közben súlyos vereséget szenvedett a Debrecentől (1-5), s szombaton a bajnoki listavezető MTK ellen sem tudott javítani, a kék-fehérek 3-1-re nyertek a Szusza Ferenc Stadionban. Az első félidőben az MTK akarata érvényesült, s egy baloldali szöglet után Lambulics fejesgóljával meg is szerezte a vezetést.

A második játékrész elejét meghajtotta az Újpest, és egyenlített is, Radulovics beadása után Ebala fejelt a kapu jobb oldalába. A folytatásban mind a két oldalon akadt egy-egy helyzet, majd Kanta tizenegyes góljával újra az MTK került lépéselőnybe, sőt a középpályás öt perc múlva duplázni is tudott. A harmadik gól hatására összetört az Újpest, így az éllovas MTK – bár nem játszott jól – megérdemelten nyert.

MTK-öröm a Megyeri úton (MTI)

MTK-öröm a Megyeri úton (MTI)

A Győr folytatta tavaszi menetelését, a Nyíregyháza és a Debrecen után a Tatabányát is legyőzte – ötven (!) néző előtt a Szőny úton. Brnovics szerzett vezetést a vendégeknek, majd a második félidőben a csereként beállt Bőör hét perc alatt duplázott. A tatabányaiak erejéből csak a szépítésre futotta, Béres fejelt 8 méterről a jobb alsó sarokba. A Diósgyőr és a Nyíregyháza a hajrában jutott ponthoz a Zalaegerszeg, illetve a Nyíregyháza ellen. A borsodiak hazai pályán – Waltner góljával – az 59. percben kerültek hátrányba, s úgy tűnt, harmadik tavaszi meccsüket is elveszítik, a védő Sebők Vilmos azonban a 90. percben 23 méterről bombagólt lőtt a vendégek kapujába, ezzel nemes bosszút állt volt csapatán, az őt „eltanácsoló” ZTE-n.

A Nyíregyháza kétgólos hátrányból állt talpra Sopronban, a REAC ideiglenes otthonában. A gól nélküli első félidő után Nyerges és Torma is betalált a „hazaiaktól”, ám a nyírségiek nem adták fel, a 82. percben Kovács Béla emelt a hálóba, majd négy perc elteltével egy szöglet után Dosso bombázott kapásból a hálóba. A Paks szintén albérletben, Siófokon fogadta soros ellenfelét, a Kaposvárt. Tököli vezetőgólja után Éger igen nehéz helyzetbe hozta a paksiakat. A válogatott védő Oláht buktatta gólhelyzetben, ezért piros lapot kapott. Ezt tetézte Tököli, aki addig reklamált Vad II bírónál, amíg a játékvezető őt is lezavarta a pályáról. A folytatásban aztán Alves helyzetfelismerésének köszönhetően ki is egyenlítettek a vendég somogyiak.

Kiütéssel nyert a Fradi

A Ferencváros második tavaszi mérkőzését is megnyerte a másodosztályú bajnokság Keleti csoportjában, hazai pályán 4-0-ra győzte le a Kazinbarcikát. A Fradi 33. percben Dragóner fejesgóljával jutott előnyhöz, majd a hajrában az angol Shaw duplázott és a végén még Bartha is betalált. A zöld-fehérek riválisai is nyertek, a Kecskemét 4-0-ra verte a Bőcsöt, a Szolnok pedig Jászberényben nyert 2-1-re.

Soproni liga, 18. forduló:
Újpest FC-MTK Budapest 1-3 (0-1)
Gól: Ebala (51.), illetve Lambulic (29.), Kanta J. (67., 71., előbbit 11-esből)

Paksi FC-Gabona Trans-Kaposvár 1-1 (0-0)
Gól: Tököli (72.), ill. Alves (80.)
Kiállítva: Éger (76.), Tököli (77.)

FC Tatabánya-Győri ETO 1-3 (0-1)
Gól: Béres (73.), ill. Brnovics (21.), Böőr (56., 62.)

DVTK-Borsodi – ZTE FC 1-1 (0-0)
Gól: Sebők V. (90.), ill. Waltner (59.)

REAC-Nyíregyháza 2-2 (0-0)
Gól: Nyerges (58.), Torma (62.), ill. Kovács B. (82.), Dosso (86.)

Pénteken játszották:
Fehérvár FC-Budapest Honvéd 0-0

Hétfői program:
DVSC-TEVA – BFC Siófok, 18:00

FC Sopron-Vasas – mérkőzés nélkül 0-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik