Élet-Stílus

FA-kupa: kibabráltak a sztárcsapatokkal

A Manchester United hiába támadta végig a Portsmouth elleni mérkőzést, 1-0-s veresége miatt búcsúzott az FA-kupa további küzdelmeitől. Ennél is nagyobb meglepetés, hogy a Chelsea kikapott a másodosztályú Barnsley otthonában.

A manchesteriek drámai csatában egy tizenegyes góllal vesztettek, holott szinte végig támadták a mérkőzést, a helyzetek alapján már az első félidőben is gólokkal vezethettek volna. Ráadásul ők nem kaptak meg egy jogos büntetőt, amiért Sylvain Distin felöklelte Cristiano Ronaldót a tizenhatoson belül. A második játékrész is nyomasztó hazai fölényben telt el, Portsmouth azonban rendkívül szervezetten és hatékonyan védekezett, és olykor bizony a szerencse is mellészegült.

Például egy kapu előtti kavarodás alkalmával, amikor a vendégek kapuja előtt pattogott a labda, majd amikor kikerült onnan, Cristiano Ronaldo tüzelt, ám a portugál támadó mintegy fél méterrel célt tévesztett. Később Michael Carrick már túljutott a kapuson, a visszafutó Distin azonban a gólvonal elől kibikázta a labdát, majd ezután Patrice Evra a jobb kapufát találta telibe.

A vendégek ünnepelhettek az Old Traffordon (AFP)

A vendégek ünnepelhettek az Old Traffordon (AFP)

A mérkőzés, egyúttal a továbbjutás sorsa a 78. percben dőlt el, amikor is az előretörő Milan Baros átesett a szünetben a sérült Edwin van der Sart váltó Tomasz Kuszczakon. A játékvezető kiállította a kapust és tizenegyest ítélt a vendégek javára.

A büntetőt a kapusmezt öltő Rio Ferdinand próbálta meg hárítani, de hiába vetődött jó irányba, nem tudta fogni Sulley Muntari lövését, mely után a bal alsó sarokban pihent meg a labda.

A MU a hátralévő időben tíz emberrel is támadott, de nem tudott egyenlíteni, így kiesett az FA-kupából, azaz az idén sem sikerülhet számára a triplázás.

Hatalmas Chelsea-blama

A Chelsea-nek sem… A londoni kékek hatalmas meglepetésre kikaptak Ferenczi István csapatától, a másodosztályú bajnokság 19. helyén álló Bransleytól, amely igazi kupaspecialista, az előző körben a Liverpoolt ütötte el a továbbjutástól. A vendégként fellépő Chelsea kényelmesen kezdett, mintha nem igazán vette volna komolyan riválisát, és erre kis híján rá is faragott a címvédő, Ferenczi lövése után a kapufán csattant a labda.

A második félidőben rátett néhány lapáttal és nagy fölényben játszott az esélyesebb Chelsea, gólt azonban nem tudott szerezni, sőt, egy kontratámadás végén megszerezte a vezetést a Bransley. A 66. percben Ferencitől indult az akció, majd Martin Devaney remekül adott be a jobb oldalról és az érkező Kayode Odejayi a rossz ütemben kimozduló Carlo Ciducini mellől a hálóba fejelt. A folytatásban szinte felbillent a pálya, ám hiába egykapuzott a Chelsea, nem tudott egyenlíteni, így 1-0-s győzelmével bejutott az FA-kupa elődöntőjébe.

Ünnep a Chelsea-verés után (Getty)

Ünnep a Chelsea-verés után (Getty)



Kiütéssel nyert a Liverpool

A FA-kupa-meccsek mellett bajnokit is rendeztek Angliában. A Liverpool simán verte a vendég Newcastle-t. Egy ritkán látható góllal szerzett vezetést a ‘Pool: a menteni igyekvő Jose Enrique Jermaine Pennantre rúgta a labdát, amely a hazai támadóról a hálóba pattant. A félidő végén Steven Gerrard kiugratása után Fernando Torres duplázta meg az előnyt, a szezonbeli 25. gólját szerző spanyol játékos egy testcsellel becsapta Steve Harpert, majd az üres kapu közepébe gurított. Az 51. percben Gerrad is betalált, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt. A Reading hazai pályán 2-0-ra verte a Manchester Cityt, a Blackburn Rovers viszont megosztozott a pontokon a vendég Fulhammel .

FA-kupa, negyeddöntő:
Manchester United-Portsmouth 0-1 (0-0)
Gól: Muntari (78., 11-esből)
Kiállítva: Kuszczak (76., Manchester)

Barnsley (II. osztályú)-Chelsea 1-0 (0-0)
Gól: Odejayi (66.)

Vasárnapi program:
Middlesbrough-Cardiff City (II.), 15:00
Bristol Rovers (III.)-West Bromwich (II.), 19:00

Premier League, 29. forduló:
Blackburn Rovers-Fulham 1-1 (0-0)
Gól: Pedersen (60.), illetve Bullard (89.)

Liverpool-Newcastle United 3-0 (2-0)
Gól: Pennant (43.), Fernando Torres (45+1.), Gerrard (51.)

Reading-Manchester City 2-0 (0-0)
Gól: Long (62.), Kitson (87.)

Vasárnapi program:
Sunderland-Everton, 16:00
Tottenham-West Ham, 16:00
Wigan Athletic-Arsenal, 17:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik