Élet-Stílus

Döbbenetes bíróbaki Dortmundban

A Borussia Dortmund hazai pályán döntetlent játszott a Hertha BSC-vel az élvonalbeli német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában. A pénteki találkozó Babak Rafati játékvezető döbbenetes bakija miatt marad emlékezetes.

A 23. forduló nyitó mérkőzésén a hazai pályán játszó Borussia Dortmund szerzett vezetést, az első félidő végén Delron Buckley beívelése után Sebastian Kehl bólintott góltérően, 11 méterről a földre fejelte a labdát, amely onnan a bal felső sarokba pattant.

A sérült Dárdai Pál nélkül küzdő fővárosiak a szünet után, az 50. percben egyenlítettek: Steve von Bergen ugratta ki Mirko Pantelicset, aki a jobb alsó sarokba gurított. A szerb támadó idei 11. bajnoki góljával beállította az 1-1-es végeredményt.

Babak Rafati sporttárs intézkedik… (dpa)

Babak Rafati sporttárs intézkedik… (dpa)

A mérkőzés legérdekesebb, egyben legdöbbenetesebb jelenete azonban még hátravolt. A 53. percben Pantelics küzdött a labdáért egy hazai védővel, majd a hasra esést követően nagyot ordított a dortmundi éjszakába. Noha semmiféle szabálytanságot vagy sportszerűtlenséget nem követett el, piros lapot kapott az eset után az asszisztensével egyeztető Babak Rafati játékvezetőtől. Ezzel még nem volt vége: a 37 éves bíró ugyanis kisvártatva visszavonta a kiállítást, majd bocsánatot kért és kezet fogott a döbbenettől szóhoz sem jutó Pantelicstől, miután kiderült, hogy félreértette a segítőjét…

A péntek esti találkozó után a Hertha a 10., a Borussia Dortmund a 13. helyen áll a német Bundesliga tabelláján.


Bundesliga, 23. forduló:

Borussia Dortmund-Hertha BSC 1-1 (1-0)
Gól: Kehl (45.), ill. Pantelic (50.)

Szombati program:
Arminia Bielefeld-Schalke 04, 15:30
VfB Stuttgart-Werder Bremen, 15:30
Eintracht Frankfurt-VfL Bochum, 15:30
VfL Wolfsburg-Energie Cottbus, 15:30
Bayern München-Karlsruhe, 15:30
MSV Duisburg-Hansa Rostock, 15:30

Vasárnapi program:
1. FC Nürnberg-Hamburger SV, 17:00
Bayer Leverkusen-Hannover 96, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik