Élet-Stílus

Roddick szakított Connorsszal

A világranglistán hatodik Andy Roddick a Rafael Nadal elleni csütörtöki, dubai győzelme után jelentette be, hogy szakított az edzőjével, Jimmy Connorsszal.

„Nagyon örülök, hogy egy ilyen legendával dolgozhattam együtt, különösen a fonákom lett erősebb a közös munka során. Azért köszöntünk el egymástól, mert nekem olyan tréner kell, aki egész évben, minden versenyre elkísér, Connors azonban nem szeretett volna állandóan úton lenni. Maximálisan megértem, békében váltunk el egymástól” – magyarázta az amerikai játékos, aki már edző nélkül verte meg a világranglista második helyén álló spanyol Rafael Nadalt a dubai negyeddöntőben.

Roddick nem is tart attól, hogy egy ideig senki sem készíti fel a versenyekre, ezzel kapcsolatban elmondta: „A Nadal elleni siker a példa arra, hogy magamtól is tudom, miként kell játszanom.”

Edző nélkül (AP)

Edző nélkül (AP)

2004-ig Brad Gilbert, majd Dean Goldfine, valamint testvére, John irányította Roddick edzéseit. Connors 2006 júniusában szegődött a 25 éves teniszező mellé, ám az együtt töltött húsz hónap során elmaradtak a nagy sikerek, Roddick ugyan bejutott a 2006-os US Open döntőjébe, de ott kikapott Roger Federertől, így továbbra is csak egyszeres Grand Slam-győztesnek vallhatja magát (2003-ban Flushing Meadowsban diadalmaskodott).

A volt edzője nála sokkal sikeresebb karriert futott be: a most 55 esztendős Connors a 70-es és a 80-as években nyolc Grand Slam-győzelmet aratott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik