Élet-Stílus

Real: Mourinho váltja Schustert?

Spanyol lapértesülések szerint a madridi vezetőség bizalma megingott Bernd Schusterben, és Jose Mourinho válthatja a Real Madrid kispadján.

A madridi Marca című lap szerint a vezetőség bizalma megingott Bernd Schusterben, miután a Real Madrid szégyenszemre már a 16 között búcsúzott a Bajnokok Ligájában, ráadásul a német tréner a spanyol sajtóval sem ápol éppenséggel harmonikus viszonyt, és ez szintén nem nézi jó szemmel a grémium.

A lényeg: Schusternek korántsem biztos az állása, és amennyiben tényleg mennie kell, úgy Jose Mourinho kerülhet képbe. Egyes források szerint a kapcsolatfelvétel már meg is történt. A portugál edző tavaly szeptemberben távozott az angol Chelsea-től, és noha azóta számtalan klubbal „összeházasították”, még mindig állás nélkül van.

A napokban határozottan kijelentette: Spanyolországban vagy Olaszországban vállal legközelebb munkát, majd ehhez még hozzáfűzte, később visszatér Angliába, utána pedig portugál válogatott szövetségi kapitány lesz. A Marca szerint Mourinho biztosan elfogadná a Real Madrid ajánlatát, mindezt arra alapozva, hogy a forrófejű portugál tavaly egy interjújában megemlítette: örömmel lenne a királyiak szakvezetője. Érdekes, hogy a minap úgy nyilatkozott, mint akinek már eldőlt a sorsa.

Már a Chelsea-t fenyegeti (MTI/EPA)

Már a Chelsea-t fenyegeti (MTI/EPA)

„Remélem, hogy az új csapatom találkozik a Chelsea-vel a Bajnokok Ligájában, és át akarok gázolni a londoniakon. Ezt üzenem” – jelentette ki a 45 éves szakember. A nyilatkozatát később valamelyest finomította: „A Chelsea persze örökké az életem része lesz. Öt hónapja jöttem el a klubtól, és azóta sem szóltam egy rossz szót senkiről. Sőt, tartom a kapcsolatot Roman Abramoviccsal és a klubigazgató Peter Kenyonnal.”

Ami a Realt illeti: a szezon előtt hangos sikereket ígérő Schuster legénysége a Bajnokok Ligája mellett a Spanyol Király Kupa küzdelmeitől is búcsúzott már, viszont továbbra is az első helyen áll a Primera Divisiónban, s jelenleg öt pont az előnye az üldöző Barcelonával szemben.

Cáfol a klub

Real Madrid péntek délután közleményben cáfolta azokat a híreket, melyek szerint esetleg távozik posztjáról Bernd Schuster a spanyol bajnok vezetőedzője. A közlemény leszögezi, hogy „teljes a bizalom” Schuster iránt, továbbá minden, a távozásával kapcsolatos hír légből kapott. Ne feledjük: hasonló tartalmú közleményt az előző tréner, Fabio Capello esetében is kiadott a királyi klub, a nyáron aztán mégis mennie kellett az olasz szakembernek, dacára annak, hogy a csapat a szezon végén megnyerte a spanyol bajnoki címet.

A spanyol kormányfő a FIFA ellen

A spanyol miniszterelnök felszólította a labdarúgó-szövetség (RFEF) vezetőit, hogy a törvényeket tiszteletben tartva még a pekingi olimpia előtt rendezzék meg a sportág tisztújító közgyűlését, és a nemzetközi szövetség (FIFA) ezt a lépést ne ítélje az RFEF ellen irányuló támadásnak. José Luis Rodríguez Zapatero kijelentette: a spanyol kormány felelős azért, hogy mindenki tiszteletben tartsa a jogszabályokat.

A sportot felügyelő tárca február elején rendelte el, hogy valamennyi sportági szövetségnek, amely nem küld versenyzőt az idei nyári olimpiára, még idén márciusban tisztújító közgyűlést kell tartania, ugyanakkor az RFEF makacsul ragaszkodik a november 26-i közgyűléshez.

A FIFA nyomon követi a kormány és a szövetség csatáját, és kilátásba helyezte a spanyol válogatott kizárását az idei Európa-bajnokságról, amennyiben a kormány továbbra is bele akar avatkozni az RFEF belügyeibe – írta az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik