Élet-Stílus

Örökös eltiltással fenyeget a FIFA-elnök

Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke örökös eltiltással sújtaná azokat a labdarúgókat, akik szándékosan sérülést okoznak az ellenfelüknek.

„A veszélyes belemenések okozzák jelenleg a legnagyobb problémát a labdarúgásban. Akik szándékosan sérülést okoznak az ellenfelüknek, nincs többé helyük a pályán!” – így Blatter. A FIFA-elnök kiemelte az edzők, valamint a játékvezetők felelősségét is. Mint mondta, felszólítják a bírókat, hogy keményen lépjenek fel az ámokfutó labdarúgók ellen.

„Nincs mikrofon az öltözőben, de ne legyen kétségünk, a szakvezetők a győzelem érdekében űzik-hajtják a játékosokat, de azok semmi estre sem léphetik át a sportszerűség határait. Ha szükséges, az első három percben és a mérkőzés legvégén is fel kell mutatni a sárga vagy a piros lapot, ugyanis nem attól jó bíró valaki, ha ritkán álltja meg a játékot, netán kevés lappal vezeti le az adott meccset” – tette hozzá a sportvezető, egyúttal leszögezte, a futballpályán elkövetett szándékos sérülésokozás ugyanúgy bűntett, akár egy utcai támadás, ennek megfelelően kell eljárni a durva játékosokkal szemben.

Joseph Blatter bekeményített (Getty)

Joseph Blatter bekeményített (Getty)

A FIFA-elnök – bár nem nevesített – egyértelműen a február 23-i angliai eset kapcsán szólalt meg. A Birmingham védője, Martin Taylor brutális becsúszása nyomán több helyen eltört a lába az Arsenal horvát légiósának, Eduardónak. A 25 éves csatár ugyan megbocsátott Taylornak, ám leghamarabb csak kilenc hónap múlva játszhat ismét. Az eset után nem sokkal Arsene Wenger, az Arsenal edzője magából kikelve úgy nyilatkozott, a birminghami játékost örökre el kell tiltani, igaz, később, miután lehiggadt, visszavonta ezt a véleményét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik