Élet-Stílus

Maldini mégsem vonul vissza?

Paolo Maldini, az AC Milan júniusban negyvenéves csapatkapitánya úgy tervezte, hogy a szezon végén befejezi a pályafutását, ám könnyen meglehet, hogy mégsem vonul vissza, és egy évvel meghosszabbítja a szerződését.

A milánói piros-feketék kiválósága júniusban tölti be a negyvenedik életévét és már korábban bejelentette, a szezon végén befejezi a pályafutását. Ugyanakkor aligha olyan utolsó idényről álmodozott, mint ez a mostani, mely során az AC Milan örülhet, ha a Serie A-ban megcsípi a Bajnokok Ligája-szereplést jelentő negyedik pozíciót, nem beszélve arról, hogy a gárda címvédőként már a 16 között búcsúzott a legrangosabb európai kupasorozatban, miután az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően a San Siróban 2-0-ra kikapott az Arsenaltól.

Silvio Berlusconi klubelnök és Adriano Galliani vezérigazgató arra ösztökéli a veterán csapatkapitányt, hogy még egy évet vállaljon, és úgy hírlik, Maldini is hajlik a folytatásra, ugyanis nem szeretné, ha a keddi, az AC Milan számára gyötrelmes találkozó maradna az utolsó Bajnokok Ligája-fellépése.

„A vezetők azt szeretnék, ha még egy évig futballoznék. Három hónappal ezelőtt meglehetősen rosszul éreztem magam, most azonban már minden rendben, ráadásul imádom a futballt és edzeni is nagyon szeretek” – mondta az olasz Sky televíziónak a klubhűség mintaképeként is emlegetett védő, aki a folytatás kapcsán egyelőre csak annyit mondott: „Majd meglátjuk.”

Hajlik a folytatásra (AP)

Hajlik a folytatásra (AP)

A korábbi 126-szoros válogatott, világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes Maldini tízéves kora óta futballozik az AC Milanban, amellyel eddig hétszer nyert olasz bajnokságot és ötször végzett az élen a legrangosabb európai kupasorozatban. A kivételes karrierje során több mint ezer mérkőzésen szerepelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik