Élet-Stílus

Jövőre visszatérhet Indianapolisba a Forma-1

Az Amerikai Nagydíj már jövőre visszakerülhet a Forma-1-es versenynaptárba. Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz első embere és az indianapolisi pálya tulajdonosa, Tony George már meg is kezdték a tárgyalásokat az ügyben.

Tavaly kurtán-furcsán búcsúzott a Forma-1-től az indianapolisi ring, és vele az Amerikai Nagydíj, miután Bernie Ecclestone nem tudott elég pénzt kivasalni a pálya tulajdonosától.

Most azonban úgy hírlik, hogy jövőre újra megrendezhetik a versenyt. A csaptoknak eleve nem tetszett az Amerikai Nagydíj elvesztése – ugyanis az USA a Mercedes, a BMW, a Ferrari legnagyobb piaca -, az pedig külön felháborodást váltott ki, hogy F1-es mércével mérve kicsi, alig tízmillió dolláros vita miatt döntött úgy Ecclestone, hogy nem hosszabbít Indianapolisban.

Visszatér a száguldó cirkusz? (vezess.hu)

Visszatér a száguldó cirkusz? (vezess.hu)

Az indianapolisi pálya tulajdonosa, Tony George azonban nemrég arról beszélt, hogy a pálya 2009-es centenáriumára igyekszik helyrehozni kapcsolatát Ecclestone-nal és a Forma-1-gyel. George már egy marketingcéget is megbízott azzal, hogy főszponzort találjon az indianapolisi F1-es viadalnak.

A cég vezetője azt állítja, hogy George és Ecclestone minél előbb szeretnék újjáéleszteni a futamot. „Ha meglesz a megfelelő szponzor, úgy gondolom, hogy már 2009-ben sor kerülhet a versenyre” – mondta a Just Marketing vezetője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik