Élet-Stílus

Az MLSZ visszautasította az argentinok ajánlatát

Az argentin szövetség két újabb időpontot ajánlott az eredetileg június 4-re tervezett budapesti vendégszereplés pótlására, de ezeket az MLSZ részben a közvetlen szomszédságunkban zajló Európa-bajnokság, részben szakmai megfontolásokat figyelembe véve elfogadhatatlannak tartja.

Két hete elkezdték árusítani a belépőket a magyar-argentin barátságos mérkőzésre, amelyet az június 4-én rendeztek volna a Puskás Ferenc Stadionban. Kedden aztán kiderült, hogy erre az időpontra a dél-amerikaiak már lekötöttek egy meccset a mexikói nemzeti tizeneggyel.

A világranglista éllovasával való mérkőzést nem a magyar szövetség (MLSZ), hanem a New Line Event Kft. szervezte. A cég képviselői a hírek szerint még csütörtökön is Dél-Amerikában tárgyaltak, és az argentinok két újabb időpontot (május 28. és június 22.) ajánlottak a barátságos meccs pótlására. Ezeket azonban az MLSZ visszautasította.

Nem kiváncsiak a B-csapatra

A magyar szövetség sajtófőnöke az FN-nek elmondta, hogy június 22-ei időpontban azért nem felelt meg az elképzeléseiknek, mert a kontinens legjobbjai akkor az Eb-n szerepelnek, a többi focista pedig a „jól megérdemelt” szabadságát tölti.

Jönnek vagy mégsem? (AFP)

Jönnek vagy mégsem? (AFP)

Serényi Péter elmondása szerint a május 28-ére vonatkozó javaslatot is kénytelenek voltak visszautasítani, mert a magyar válogatott 24-én a görögöket fogadja, egy héttel később a horvátokat. „A világ élvonalához tartozó csapatok sem vállalnának el három mérkőzést ilyen rövid időn belül. Ráadásul az argentin fél nem garantálta, hogy a legjobb játékosaikkal érkeznének” – indokolta döntésüket Serényi.

Van még remény?

Lapunk érdeklődésére a magyar-argentin mérkőzés jegyeit terjesztő Concert and Media Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a New Line Event képviselői még nem adták fel. „A szervezőknek aláírt megállapodásuk van az argentinokkal, és jelenleg is Dél-Amerikában tárgyalnak. Elképzelhető, hogy mégis az eredeti időpontban megrendezik a mérkőzést. Ha még sem, akkor természetesen a jegyeket visszaváltjuk” – mondta lapunknak Hidasy Eleonóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik