Élet-Stílus

Előrehozták Erdei címvédését

Mégis április 26-án lép kötelek közé Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka. Továbbra sem tudni ki ellen védheti még Madár 10. alkalommal az övét Drezdában.

Sűrűn változtatja a német Universum Box-Promotion Erdei (28-0-0) 10. címvédésének időpontját: először április 26-a volt a „befutó”, majd bedobtak egy május 31-i dátumot, hogy aztán újra visszatérjenek az eredeti elképzeléshez. A változás mostani oka a meghiúsult Csagajev-Krasniqi WBA nehézsúlyú ütközet, amely miatt „Madár” meccsét eredetileg későbbre halasztották.

„Áprilisra készültem, majd amikor későbbre halasztották, nem örültem annyira, de aztán arra gondoltam, milyen jó, ha a születésnapomon bokszolok. Akkor az edzőtábor után két hét szabadságot kaptam volna, ami most elmarad, úgyhogy nem baj, ha áprilisban meccselek, májusban legalább tudok nyugodtan ünnepelni.” – beszélt Erdei Zsolt a BulvárSport portálnak.

Kérem a következőt (MTI)

Kérem a következőt (MTI)

A kihívóval kapcsolatban viszont még semmit nem lehet tudni. „Azt elég, ha 5-6-héttel a mérkőzés előtt tudom meg. Akkor kezdődik az a szakasz, amikor olyan edzőpartnereket választunk, akik hasonló stílust képviselnek, mint a várható rivális.”

A drezdai gálán két másik magyar bokszoló is szerepel: Balzsay Károly WBO nagyközépsúlyú interkontinentális címét védheti meg, míg Bedák Zsolt újabb, úgynevezett felhozó mérkőzésen bizonyíthat. Ugyanakkor az is biztos, hogy Balzsay április eleji felhozó meccsét így nem rendezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik