Élet-Stílus

Briatore újabb reformötlettel állt elő

A Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore szerint unalmasak a Forma-1-es futamok, de az olasz tudja a megoldást. A tavaly a bajnoki címről épp csak lecsúszott Lewis Hamilton a második évét magabiztosan és rettenetesen elszántan várja.

Úgy tűnik, a Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore nagyon szívén viseli a nézők élvezetét. Az olasz már tavaly is szerette volna megreformálni a Forma-1 versenymenetét, méghozzá a GP2-ben is alkalmazott egy helyett két rövidebb futam bevezetésével. Briatore most az olasz RAI rádiónak panaszkodott arról, hogy unalmasak a versenyek, de újabb megoldással is elállt.

„A futamok túl hosszúak és kiszámíthatók. Sokkal érdekesebb lenne, ha a leggyorsabb versenyzőnek kellene a mezőny végéről indulnia. Az előzések jót tennének a látványnak” – magyarázta. Ahogy a rövidebb futamokra vonatkozó ötlet, ez sem egészen eredeti, ugyanis az F1 legközelebbi rokonánál, a GP2-ben is hasonló rendszer működik: a vasárnapi, második futamon az előző nap első nyolc helyezettje fordított sorrendben áll a rajtrácsra.

Briatore hátraküldené a legjobbakat (vezess.hu)

Briatore hátraküldené a legjobbakat (vezess.hu)

Nem ijedt meg Hamilton

A világbajnokságot tavaly szinte egész szezonban újoncként vezető Lewis Hamilton az utolsó versenyen veszítette el a címet Kimi Räikkönennel szemben. A mclarenes idén fordítana, annak ellenére, hogy a finn a téli teszteken fölényesen szerepelt a Ferrarival.

„Jó az autójuk, de azt egy kicsit furcsának tartottam, hogy nem jöttek el az összes tesztre, amiken mi is ott voltunk. Bahreinben nagyon gyorsak voltak, de ki tudja, mit csináltak ott. Barcelona viszont mérvadó, és ha megnézzük, tavaly nagyobb volt a különbség – 3-4 tized -, most szorosabb, egyenlő autóink vannak” – nyilatkozta Hamilton Wokingban.

A 23 éves versenyző azt is elmondta, hogy a bajnokság elvesztése mélyebben érintette, mint amennyire akkor beismerte, de azóta sokat tanult, a nyomást is jobban tudja kezelni, a célja pedig egyértelműen a győzelem.

A tavalyi második hely nagyon megviselte

„Az utolsó néhány verseny tényleg nagyon kemény volt. Japán után a fellegekben jártam, aztán Kínában nagyot hasaltam, bárkit keményen érintett volna. Nehéz elveszíteni a bajnokságot, miután egész életemben ezért dolgoztam.”

„De megtanultam kezelni a nyomást, tudom, hogyan maradjak koncentrált, hogy ne zavarjanak az ügyek. Persze tavaly sem jelentett ez igazán gondot, inkább ez volt az egyik erősségem. Idén már más a helyzet, tudom, hogy mire számítsak a különböző pályákon, hogyan lehetek jobb a versenyeken, az időmérőkön. Ezt mind megtanultam.”

„Kisebb nyomást érzek, még ha épp nagyobb is, én kisebbnek érzem. Tavaly bizonyítanom kellett mindenki előtt, az első évben mindenki azt figyeli, hogy mikor botlik el az ember. Idén már mindenki tudja, hogy tudok vezetni, persze a hibákért is nagyobb fejmosást kapok. De az első versenyen most nem az ismeretlenbe megyek. Tavaly minden új volt. Idén más a helyzet, semmi kétségem afelől, hogy jól végzem majd a dolgomat, és ez azt is jelenti, hogy nyerni akarok” – beszélt magabiztosan Hamilton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik